tirsdag 28. februar 2017

Månedens bilder - Februar


Siste dag i februar og det er igjen tid for en liten oppdatering fra hagen. Februar har vært som en reprise av januar: regn - snø - vind - vindstille - varmegrader - kuldegrader - grønne plener - snødekke - sol - tåke. Hele værspekteret har vi hatt og snøen har kommet og gått og kommet tilbake igjen. Det er i sannhet en underlig vinter i år. Bildet ovenfor er fra i dag og vi har fått endel snø de siste dagene. Heldigvis for roser og stauder som absolutt trenger et lite snødekke, kuldegradene kommer nok på flere besøk i løpet av mars.
Og i dag har jeg endelig fått tomatfrøene i jorda, det var jammen på tide vil vel noen si? 
Overvintringen av pelargoniene har i år gått mye bedre, bare to stykker har tatt kvelden. Og i dag har endel av dem fått både klipp og ny jord så nå er de klare for våren. Det er en stund til sommeren kommer her i Valdres men nå har jeg ihvertfall begynt vårforberedelsene.
I morgen er det mars og da begynner vårmånedene. Dagene er blitt merkbart lengre og nå ser vi snart slutten på den lange vinteren. Gjett om vi gleder oss!!
19. februar - regnvær, kraftig vind og varmegrader tok igjen knekken på snøen som kom de første dagene i februar
  Hvor er det egentlig blitt av snøen?
Sjasmin er litt forundret over de brå skiftene i været...
Eneste fordel med mildvær i februar er at vi får god oversikt over hvordan det har gått med plantene i hagen. Klatrehortensiaen har allerede våknet av vinterdvalen og har tydelige skudd. Mange av rosene har også fått skudd og kuldeskadene ser ut til å være minimale. Vi får krysse fingrene og håpe at resten av vinteren og våren blir mild.
22. februar kom heldigvis snøen tilbake sammen med en nydelig vintersol. 
Det er ordentlig koselig å kunne sitte i sola med strikketøyet og en deilig kopp te.
Sol fra skyfri himmel gir skikkelig vinterferiestemning
Enkelte er mer glad i sola enn andre og nyter sola de timene den er oppe før den igjen forsvinner bak de høye fjellene
Et vintervakkert Vang i februar. Ingen sak å ta fine bilder når vi bor midt i et maleri ;-)
Tomatfrøene er nå endelig i jorda og pelargoniastiklingene har fått ny jord. Nå er vi klare for våren :-)

8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder. Ja, vinteren i år har vært all mulig slags vær. I morgen er det 1. mars. Får håpe at det snart er vår, selv om det til helgen er meldt kaldt og snø. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Ja, denne vinteren har virkelig vært uvanlig. Av og på vær!
  Kattene dine er så fine, og den langhårede ser akkurat ut som den ene vi hadde. Det stikker i hjertet når jeg ser noen som ligner...

  Ha en fortsatt fin uke! :)

  SvarSlett
 3. Heia Mariann. Jeg ser at dere har hatt samme februarvær dere som her. Det blir spennende å se til våren hva som har overlevd. Det er så deilig å være igang med "våronna". Her gikk det fra grønne plener for ei uke siden til over 1 m snø på flatmark!
  Ha ei fin uke,
  Lena

  SvarSlett
 4. Hei! Hvor har du kjøpt den nydelige sommerstuen? Eller er den selvbygd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Aina. Drivhuset vårt er selvbygget av gjenbruksmaterialer og du kan finne flere bilder og beskrivelse under fliken En drivhusdrøm blir til ;-)

   Slett
 5. Koselige bilder, så kjekt når en kan begynne å sitte ute og kjenne at solen varmer igjen. Jeg pleier å ha tomat og agurk, men tror jeg må droppe det i år siden jeg ikke har drivhus, for det spørs om det blir klart så snart. Men jeg har begynt å samle vinduer. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Så fine bilder! Nå fikk jeg vårfølelse:) Så fine stiklinger du har. Moro når plantene overlever vinteren. Gleder meg til å følge deg videre fremover! Ha en finfin dag Mariann:)

  SvarSlett
 7. Koselige bilder. Mine pelargonier er oppe og går i vinduskarmen igjen. Jeg har kjøpt frøposer og begynt å drømme om vår.
  Gleder med

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...