onsdag 3. juni 2020

Hagesesongen er i endelig i gang...


Vi er endelig i gang med hagesesongen og de beste månedene ligger foran oss. Hagen er i startgropa og for hver dag nå begynner nye planter blomstringa. Og om ikke så lenge starter rosene og da er det sommer på riktig!
Her er noen små smakebiter med det som blomstrer i Valdreshagen akkurat nå. Storgullkorg på bildet ovenfor får meg alltid til å tenke på sol og sommer og lyser opp i staudebedet akkurat nå.

Hagens første julerose (Helleborus) er et faktum og er fantastisk flott! Kjøpt på Hagemessa i fjor under navnet 'Double Ellen White Spotted' men jeg har en liten mistanke om at den kan være feilmerket. For den er jo ikke akkurat hvit....
Villtulipaner er en stor favoritt hos oss. De er både fargerike og hardføre, kommer trofast igjen hvert eneste år og jammen blir det bare flere og flere av dem også. Denne er ny av året og jeg er neimen ikke sikker på hva den heter. På merkelig vis har navnene blitt bort på alt av løk jeg satte i fjor. 
Men flotte er de ihvertfall!
 Disse knøttsmå tulipanene er utrolig søte men også navnløse 
 Flere og flere blir det også av disse "gammeldagse" pinseliljene (Narcissus Recurvus). De dufter altså så fantastisk deilig!
 Geum er en av storfavorittene i hagen og den nokså "vanlige" og hardføre 'Borisii' har alt startet fargefesten
Alpeklematisen 'Ruby' er allerede i farta
I farta er også denne blå alpeklematisen med vridde kronblad
Hvitt småhjerte starter blomstringa tidllig og holder på helt til høsten. Den brer seg sakte utover i bedet, men er lett å holde i sjakk
Bergblom (Bergenia) er vintergrønn og oppfattes kanskje som litt kjedelig? Men de finnes i mange varianter med lekre blad og lekre blomster. Dette er 'Tubby Andrews' med sine vakre brokete blad.
Hage handler ikke bare om blomstene, men også om bladverket. Når staudene ikke blomstrer er det jo bladene vi legger merke til og et lekkert bladverk kan være veldig dekorativt. Disse lekre små bladene tilhører rød bispelue (Epimedium Rubrum) og var ny i fjor. 
Flekktvetann er en staude til både glede og ergrelse. Glede fordi den har så flotte blader, blomstrer lenge og dekker godt. Ja, nesten for godt! Det snur seg fort til ergrelse når den frør seg over store områder der du absolutt ikke vil har flekktvetann....
Blått i blått med vårkjærminne og selv om blått ikke er min yndlingsfarge må jeg jo innrømme at denne er veldig søt da!
Jeg er stor fan av planteloppemarked der det er muligheter for å gjøre noen skikkelige plantekupp. Da denne primulaen ble med hjem for et par år siden så var jeg nok ikke helt fornøyd, men skal si det har endret seg. I år er den blitt kjempestor og har en uendelig mengde blomster, den er bare så flott!
 Vi har også rukket å innlede hagesesongen med en tur til vårt favorittgartneri, nemlig Hesleberg Gartneri som er Norges største rosegartneri. Med oss hjem ble denne skjønne klematisen 'Piilu' som blomstrer i drivhuset nå
Og selvsagt ble det med noen roser hjem! Dette er Valdreshagens første moserose 'Henri Martin' og vi er helt fortapt i denne vakre og velduftende rosen som nå skal plantes ut i rosehagen
Blåpute er også en av de nye bekjentskapene som har flyttet inn i hagen i år og tar jeg ikke feil så blir det sikkert noen flere også utover sommeren. Vi gleder oss veldig til sommeren som nå står på trappene og skal nyte hvert minutt! God hagesesong ønskes dere alle!

5 kommentarer:

  1. Så mye fint i hagen deres allerede, nydelige villtulipaner. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  2. Åhh så mycket vacker blomsterglädje :)
    Kram från Titti

    SvarSlett
  3. Hei!
    Så mye fint Mariann - gleder meg til å se fortsettelsen :)
    Ha en fin dag,
    Lena

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...