mandag 6. juli 2015

Min lekre Namdalsrose


Min yndlingsrose Namdalsrosa er på sitt aller vakreste nå. Hele rosebusken er dekket av klargule halvfylte middels store blomster som dufter deilig av sitrus. Jeg må stadig bort for å beundre den og lukte på de nydelige blomstene. Kan tro den er litt av et syn!
Namdalsrosa (Williams double yellow) er en engelsk historisk rose fra 1828. Den kan bli over 120 cm høy og er riktig så hardfør (H7). Engangsblomstrende buskrose. Blomstrer tidlig på sommeren med mengder av flotte gule blomster og er en frisk, regntålig og lettstelt rose som jeg absolutt kan anbefale.
Mitt eksemplar fikk jeg for mange år siden av mamma, den er nok nærmere 1,5 m høy og har blomstret overdådig i alle disse årene. I våres fikk den en solid makeover der jeg fjernet mange gamle greiner og det ser den ut til å sette pris på.
Jeg har også tre eksemplarer som er to år gamle nå, og selv om de er små ennå blomstrer også disse med mengder av blomster på alle greiner.
Den gule energibomba av en rosebusk befinner seg stadig vekk midt i søkeren på kameralinsa og det har blitt noen flotte blinkskudd i løpet av de siste dagene. Så her kommer et lite bilderas av min lekre Namdalsrose.

14 kommentarer:

 1. Så fin den er! Den kjenner jeg ikke til, men den hørtes ut som en veldig grei rose. Regnsterke roser bør en ha i hagen, for det er ikke alle somre som er like tørre ;) De engangsblomstrende er også veldig flotte å ha.

  SvarSlett
 2. Ai ai, for en skjønnhet. Nydelig farge og sånn en rik blomstring. Ikke minst en fordel at den er så hardfør. Denne skal jeg virkelig vurdere å få på Enerhagen. Lekker rett og slett!

  Jannicke

  SvarSlett
 3. For noen nydelige bilder! De var virkelig i en klasse for seg.

  SvarSlett
 4. Veldig trivelig og vakker rose! Kanskje jeg bør ha en oppå haugen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, absolutt :-) hadde passet perfekt :-)

   Slett
 5. Sikkelig lekker denne Namdalrosen!
  Har vireklig fått øynene opp for det vake gule...lekkert:)
  Fortsatt god sommer:)

  SvarSlett
 6. Den var utrolig fin, og så flott lysegul farge. Kanskje jeg skulle prøvd en sånn på fjellet, eller er det å strekke strikken litt langt med h7?
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, planter du den i le kan den nok kanskje klare seg der oppe. Foreslår heller i hagen din hjemme, den må bare nytes med de flotte blomstrene og den nydelige duften :-)

   Slett
 7. Jag blir alldeles lyrisk vad vacker detta var gul ros framför vackert växthus!!! Vad mer behöver man! Allt gott Mari

  SvarSlett
 8. Hei. Denne har jeg vært på jakt etter lenge. Har du tips om hvor den er å få tak i? Nettbutikk evt hagesenter i Innlandet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Jeg vet de har den hos Hesleberg Gartneri i Vollen i Asker (de har forøvrig over 900 forskjellige sorter roser og er vel verdt et besøk)
   Ellers så mener jeg å ha sett den på vanlige hagesentre men husker i farta ikke hvilken.
   Du må nesten spørre deg fram...
   Mulig den også selges under det engelske navnet (williams double yellow )
   Lykke til med Namdalsrosejakten :-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...