fredag 16. oktober 2015

Sommerens største nytelse - Blommig FredagSommerens største nytelse har uten tvil vært rosehagens elleville roseblomstring. I hele sommer har den ene rosebusken etter den andre vartet opp til en fantastisk rosefest. Den flotte rosesommeren kan skyldes at det har vært en mild vinter etterfulgt av en kjølig vår og sommer. Rosene har stått lenge pga det kjølige været og vi har vært heldig og sluppet unna det verste regnværet. Og resultatet er blitt en lang spektakulær velduftende roseblomstring som har vart fra slutten av juni og som faktisk holder på enda!
Her er et utvalg med noen av rosehagens største nytelser.

Namdalsrosa er en av de første som byder opp til fest og er ubeskrivelig vakker med sine flotte klargule blomster som dufter nydelig sitrus. HER kan du se flere bilder fra den flotte blomstringa.
Kanadiske hardføre "William Baffin" har vært litt av et syn i sommer. Hele rosebusken har vært dekket av flotte dyprosa/fuksiarøde blomster, den har lyst opp foran leveggen og spredd mye roseglede i sommer.

Prinsesserosa "Frühlingsduft" har vært en av sommerens store overraskelser med sin første blomstring. Mengder av nydelige velfylte rosa blomster med innslag av både aprikos og gult har sendt sin uimotståelig duft over hele rosehagen og rosa seilte raskt opp som en av rosefavorittene.

Rosehagens store stolthet er "Fantin Latour" og i sommer har disse rosebuskenes blomstring vært eventyrlig! Blomstringa begynte i førsten av juli og holdt på helt til slutten av september. Ikke verst for en engangsblomstrende rose! De store vakre velfylte lysrosa blomstene duftet vidunderlig og sendte deilig duft inn gjennom soveromsvinduet på sommermorgenen. 
Grunnen til at disse rosebuskene har blomstret både overdådig og lenge i sommer må være at de i våres ble bundet opp på ekte Claus Dalby vis. Jeg tør faktisk påstå at han har helt rett når han påstår at ved å binde opp rosene vannrett vil dette gi opptil 5 ganger så mye blomster. Bildebevisene taler sitt tydelige språk. HER og HER kan du lese om hvordan jeg gjorde det. Ta også en tur innom dette blogginnlegget HER for å se flere bilder fra den elleville blomstringa.


Prinsesserosa "New Dawn" startet blomstringa sent, men overdådig. De nydelige lysrosa velduftende blomstene dekket raskt hele klatreveggen og er bestandig en av sommerens store favoritter. Rosebuskene blomstrer enda (noe de kommer til å gjøre helt til snøen kommer) og jeg må daglig bortom for å lukte på de vakre blomstene.

Den historiske "Rosa Mundi" er ikke særlig stor ennå, men sommerens blomstring har vært overdådig. Rosebusken ble raskt rosehagens midtpunkt med sine stripete rosa blomster under blomstringa i august. 
Drømmerosa "Rhapsody in Blue" har blomstret jevnt og trutt i sommer og blomstrer enda. Fargen er virkelig noe for seg selv og forandrer farge fra rødfiolette knupper til nesten blått på de eldste blomstene. Blomstene er vakre med sin kremhvite midte og dufter nydelig krydderaktig.

Ny av året er fantastiske "Rose de Rescht" og her ble det forelskelse ved første blikk. Ja, vi ble så forelsket at vi raskt kjøpte inn to eksemplarer til. Rosebuskene har blomstret i ett siden de kom i juni og de blomstrer fortsatt overdådig ute i hagen. Fargen er lekkert karminrød, blomstene er små og velfylte og dufter virkelig vidunderlig.
Rosehagen har fortsatt endel roseblomstring å by på så jeg nyter stadig mine flotte roser som jeg er så stolt av! Ønsker dere alle ei riktig god helg :-)

Flere blogginnlegg med tema Sommerens største nytelse finner du på bloggen Bland rosor och bladlöss, klikk på bildet nedenfor11 kommentarer:

 1. Fantastisk flott roseblomstring :-)) God helg!

  SvarSlett
 2. Ingenting slår blomstringen en skikkelig rosesommer!
  Artig med hekla teppe i stil med 'Rhapsody in Blue' :)

  SvarSlett
 3. Helt underbart, förstår att du njuter.
  Ha en trevlig helg!
  Marika

  SvarSlett
 4. Vem skulle inte njuta av det vackra du bjuder på.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvarSlett
 5. Du har nog världens vackraste rosor!! De kan du vara stolt över :-)
  Jag ska genast gå tillbaka till ditt inlägg och lära mig hur man binder upp dem för fler blommor!
  Kram Katarina

  SvarSlett
 6. Nydelige rosebilder alle sammen! Roser gir en enorm glede :)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 7. Verkligen en njutning! Här trivs inte rosorna så bra men William Buffin får lite extra omsorger och blommar även här. Så gullig och passande rosfilt!
  Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 8. Hei!
  Dette var utrolig vakkert.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 9. Jag älskar rosor! Härliga bilder! Trevlig vecka, Ewa :)

  SvarSlett
 10. Det är en riktig fröjd att se alla dina vackra rosor! Så vackert täcke som passade perfekt till rosens färg.
  Ha det fint!
  Titti

  SvarSlett
 11. Oj oj nu har jag kommit till rosparadiset! Vilka fina bilder du bjuder på och jag ska nog studera uppbindningstekniken verkar vara intressant! Jag gillar i vanliga fall inte gula roser men din ros var helt otrolig. Vill ha! Allt gott Mari

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...