lørdag 5. november 2016

Her kommer vinteren...


I går kom Kong Vinter til Valdres og i løpet av et døgn er hagen blitt dekket av et 40 cm mykt snødekke. Borte er de lekre gylne høstfargene og det fargerike løvet. Borte er de siste frosne rosene og de hardføre staudene. Nå er det hvitt over alt og det er bare å belage seg på den lange kalde vinteren. Heldigvis kan et vinterlandskap også være vakkert, så fotoapparatet ble med ut sammen med snøskuffa i dag. Her er noen bilder fra de siste dagene - fra null snø til full vinter...

I ukevis har fjelltoppene vært hvitglasert og kuldegradene har holdt et fast tak. Forrige uke kom varmegradene fram igjen og vinterlemmene på drivhuset ble hentet fram og påmontert. 
Dette bildet er fra forrige uke, før vinden kom og fjernet alle bladene på trærne.
Men da kalenderen gikk over til november var det definitivt slutt og kuldegradene slo til igjen.
Torsdag i hagen. Stivfrosne roser, grønne plener og høstfarger på de få bladene som henger igjen.

Fredag ettermiddag falt de første snøfnuggene stille og begynte å dekke hagen. Det var tid for å ta seg en runde med fotoapparatet. Lette snøfnugg på frosne roser og blomster er nydeligVed skumring fredag ettermiddag var det kommet et tynt lag med snø. Tente lys i drivhuset skapte en flott stemning
Lørdag formiddag og vi har fått over 40 cm med snø i løpet av natta. På tide å finne fram snøskuffa!

Ikke lett å være pusekatt i slike snømengder! Det er tid for en slaraffendag inne igjen :-)

7 kommentarer:

 1. Heldige dere som har fått snø! Vi har hatt kuldegrader i ca 2 uker men ingen snø og det betyr barfrost og tele ned til Kina - og sen vår. Jeg blir nervøs for H5 rosene mine :)
  Jeg elser drivhuset ditt! Har bestilt bøker fra Claus Dalby for å få litt inspirasjon jeg også. Planlegger å bygge eget, men det vil ta enda ei stund før det prosjektet er i land.
  Ha ei nydelig helg!
  Lena

  SvarSlett
 2. Hei!
  Dette er en vakker skildring av overgangen mellom to årstider. Facsinerende. Jeg skulle gjerne ha sett at vinteren kom noen uker seinere.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av roser og snøen! Det er nesten merkelig at det kan bli så stor forskjell i løpet av et par dager. Vi har fått 50 cm med blytung snø i dag, så vinteren kom tidlig i år...

  God helg! :)

  SvarSlett
 4. Så vakkert! Vi trenger vinteren for å få en fin vår:) Hørte det hadde vært snørekord i hjembygda mi, Gausdal. Men jammen har det kommet mye til deg også.
  Bare noen cm til oss, men kjølige dager i vente. Nydelig bilde av katten din!
  God helg:-)

  SvarSlett
 5. Jeg synes snøen kom litt tidlig her på sørlandet, selv om vi hadde en kald høst. Flotte bilder.Er også glad i å tenne lys ute på denne årstiden. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 6. Ble overrasket over at snøen skulle komme allerede nå, men vi får kose oss med strikketøyet:)

  SvarSlett
 7. Så fantastisk nydelige bilder, de gikk meg rett til hjertet! :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...