søndag 28. juni 2015

Skattejakt på Hagefestival


Lørdag var vi på Hagefestival på Dokka i strålende sommervær. Planteselgere og utstillere hadde inntatt landsbyens hovedgate og her var det mye flott å se på og ikke minst å kjøpe. Det er 4. gang Nordre Land Hagelag arrangerer Hagefestival og har du ikke vært der ennå bør du ta deg en tur neste gang. Dette kan virkelig anbefales!
Vi gikk på skattejakt og fant masse spennende både på planteloppemarkedet og hos de forskjellige planteselgerne. Det ble med hjem to hosta, to akeleier, forglemmeieisøster, løytnantshjerte, revebjelle, lammøre, malurt, bronseblad, brudeslør, lobelia, løvemunn, apotekerkattost, jonsokkoll og endelig en gjerdesolhatt (kyss-meg-over-gjerdet)som jeg har ønsket meg lenge.
Og nå har sommeren endelig kommet hit til Valdres også, så i dag har vi tilbragt hele dagen ute i hagen. Jeg har begynt å plante noen av alle plantene og skyggebedet var først ute. Med to nye lekre hosta, en koreabronseblad og løytnanthjerte "Valentine" synes jeg at bedet ble perfekt. Nå kan plantene bare breie seg ut og bli frodige.

Brudeslør og forglemmeieisøster (Brunnera macrophylla Mr. Morse)
Hvit og lilla lobelia og rosa, lilla og rød løvemunn
Akeleie "Nora Barlow"
Navnløs akeleie fra planteloppemarkedet
Verdens mest fantastiske ugresshakke fra Burgon & Ball
Staudene venter på å bli plantet ut
Struttende planter i skyggebedet
 Løytnantshjerte "Valentine" er handymannens favorittHosta "Summer Breeze"Hosta "Northern Exposure"


7 kommentarer:

 1. Skulle gjerne ha vært der, for jeg skjønner at det er mye spennende å få kjøpt på festivalen! Kos deg med plantene :)

  SvarSlett
 2. Det høres (og ser) ut som en hyggelig tur. Moro å få tak i planter man ønsker seg, og også planter man ikke visste at man ønsket seg:)

  SvarSlett
 3. Så mye fint du fikk tak i! Jeg viste ikke at det fantes rosa brudeslør. Trodde den bare var hvit. Vakre bed med steiner i. Ha en fin hagedag:-)

  SvarSlett
 4. Supert at du besøkte festivalen vår og takk for at du skriver så fint om oss.
  Det skyggebedet er flott :-) Ha en god sommer.

  SvarSlett
 5. Jeg skulle gjerne vært der! Men det blir litt for tett opp i ferien for oss som har litt reisevei :-)) Men jeg skal til Hamar i august! Flott skyggebed du har!

  SvarSlett
 6. Der skulle jeg gjerne ha vært. Planteloppemarked er gøy. Har akkurat kommet hjem fra Syndin, hadde noen fantastiske dager der med et nydelig vær.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...