fredag 27. mai 2016

Endelig en smak av sommer og en pakke med planter i posten...


Vi har endelig fått sommertemperaturer i Valdres og opp av bakken "spretter" plantene grønne og kraftige. Knupp på knupp dukker opp i rask rekkefølge og jammen har noen av staudene begynt blomstringa også. Det er bestandig spennende med de første blomstene og det er ingenting som gir mer glede enn vårens første sibirvalmue som vaier glad i vinden. Sommeren har kommet til Valdres!
Mens Østlandet har regnet bort og har fått vann så det holder, har det ikke kommet så mye her så vi har måtte vanne jevnlig de siste ukene. Fortsatt er jorda ganske tørr så regnværet som er varslet i helga ønskes velkommen.
I går ankom en pakke med planter fra Langangen Planteskole. Det er andre året på rad jeg bestiller derifra og jeg er så fornøyd. Innpakket i fuktig avispapir dukket den ene stauden etter den andre opp, det er nesten som julekvelden. Så nå er jeg i full gang med å finne plass til plantene rundt om i blomsterbedene der det er ledig plass. Alle plantene jeg kjøpte derifra i fjor kommer igjen frodige og kraftige så disse har god kvalitet.
Det har dessverre blitt litt lite blogging den siste tida. Det er liksom ikke mye å blogge om når hagen våkner så sakte som den har gjort denne våren. Men nå er det full fart og her er noen bilder fra dagens runde i Valdreshagen:
Klar for utplanting
Dette er plantene jeg kjøpte fra Langangen Planteskole:
Aconitum x cammarum 'Nachthimmel' (prakthjelm), Brunnera macrophylla (forglemmegeisøster),
Campanula persicifolia 'Alba' (fagerklokke), Centaurea montana og Centaurea montana 'Alba'  (honningknoppurt), Echinacea purpurea 'Magnus' (solhatt), Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' (humleblom), Lamprocapnos spectabilis ' Valentine' (løytnantshjerte), Lysimachi punctata (fagerfredløs), Phlox paniculata (høstfloks) samt Veronica spicata (aksveronika)


 Tulipanene blomstrer snart foran drivhuset


 Sulten, hårete og utryddingstruet på primulaen i velkomstbedet
Velkomstbedet foran huset er fullt av gule glade blomster. Denne flotte tua har jeg fått av en nabo litt lengre ned i gata
Sypressvortemelk - liten, søt og litt vel ivrig til å spre seg
Den nye "vanningstaven" er veldig kjekk å vanne med. Nå kommer jeg ordentlig til under rosene
Heldige meg fikk martagonlilje av mamma i høst. Nå blir det ordentlig spennende å se om de vil blomstre hos meg
Denne lekre alpeklematisen kjøpte jeg fra Langangen Planteskole i fjor. Den er fortsatt ganske liten, bare 20 cm, men har faktisk fått 6 flotte blomster i år. Og så har den vridde kronblader, det var jo litt av en overraskelse

 Årets første roseknupp! Ser ut til at rosa Pendulina (Bergrosa) blir først ut i år også
Se hva jeg fant i felleskomposten her om dagen! En hel tue med påskeliljer. 
De fikk selvfølgelig være med hjem i trillebåra
 Fjorårets funn i felleskomposten er på full fart opp. De herlige rødorange brannliljene har formert seg og er blitt flere
 Årets første sibirvalmue er kjempestor, lekkert "kreppet" og hvit med en touch av aprikos og orange/gult. Lekker ikke sant?

 Bregner på full fart opp i skyggebedet
 Blåere enn himmelen er blomstene på vårkjærminne
Flekktvetann har noen veldig søte blomster
I år har jeg kjøpt store gammeldagse stemorsblomster, de er utrolig lekre 
Ingen sommerstemning uten løvetann som stadig sniker seg innpå der du minst venter det..

Og med på rusletur i hagen er bestandig en av husets katter. 
"Kommer du snart, mamma..?"

5 kommentarer:

 1. Så masse flotte bilder. Og så hyggelig med en hagekatt. Jeg har også ett par sånne som pusler mellom beina mine hver gang jeg tar runden. Går jeg for fort hører jeg et lite mjau bak meg... Vent på meg!
  Solveig :)

  SvarSlett
 2. Så flott at sommeren har kommet til Valdres også! Vi har også sommerdager nå, og det er fantastisk å kunne bruke timevis i hagen med graving, luking og nyting! Ha en fin helg, Mariann! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 3. Fine pusen :-)) Ikke så mye blogging fra denne kanten heller, men hvem vil være inne når det er vår der ute?! Fin søndag i hagen!

  SvarSlett
 4. For en utrolig fin hage (og blogg) du har!
  Utrolig å se at det blomstrer så mye der du bor.
  Hilsen fra
  http://pillepalles-byhage.blogspot.de

  SvarSlett
 5. Ja nå våkner det til liv! Sibirvalmuene lyser muntert opp her også. Det er spennende å følge med på det som dukket opp. Det var gått tregt, så jeg heller ikke vært så ivrig på å blogge i det siste, men nå har vi hatt noen spennende prosjekter:)Lykke til med de nye plantene

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...