Mannen i huset er ikke bare handyman, han er også rasende god på kjøkkenet. Så han disket raskt opp med en rabarbrapai til søndagskosen. Den ble kjempegod og passet godt sammen med safta.
Og oppskrifta spør kanskje noen nå...jo, den kommer her:
Rabarbrasaft
1,5 kg rabarbra, 1 sitron, 1 lime, 1 vaniljestang, 1 kg sukker, 2 liter vann.
Rabarbraen skjæres i biter (med skallet på), sitron og lime skjæres i skiver. Vaniljestangen deles og frøene skrapes ut. Legg alt sammen i en stor bolle. Kok opp vannet og hell i sukkeret, rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over rabarbraen i bollen. Bollen settes så kaldt i 3 døgn. Tappes så i flasker. Blandes ut med vann og nytes kald. Velbekomme!
Og her er oppskrifta på den deilige rabarbrapaien, Velbekomme!
Mmm, dette ser virkelig godt ut! Rabarbrasaft smaker helt nydelig i sommervarmen :-)
SvarSlettNam, nam! Rabarbrasaft kan jeg ikke huske å ha smakt, men svigermor lager rabarbrasuppe. Det ble en lekker farge på safta
SvarSlettSer herlig ut. Skal lage rabarberasaft senere, har frøse ned
SvarSlettrabarbra til det. Men pai, det må jeg lage en dag over helga.
Er jo kjempegodt, med vaniljesaus over :)
Så flott!
SvarSlettRabarbera er jo supergodt...saft i slike fine flasker er jo delikat i seg selv:)
God midtsommer:)
Ja det er godt. I år har vi laget rabarbrasuppe, og fryst i kartonger.
SvarSlettKlem