mandag 22. mai 2017

Glade maidager i hagen


Endelig!! I hele vinter har vi drømt om hagearbeid, grønne blader og fargerike blomster og endelig er vi der. Hagen har våknet fra vinterdvalen og er nå på full fart mot sommeren. Det formelig spretter opp grønne skudd overalt i blomsterbedene og hver dag er det noe nytt og spennende å se.
Vi bruker all ledig tid i hagen og storkoser oss med hagearbeid og nye hageprosjekter. Akkurat denne årstiden er helt fantastisk, vi er i startgropa og har hele sommeren foran oss. Så her gjelder det å nyte. Gjett om vi gleder oss!!

Regnværsdagen i forrige uke ble brukt til noe nyttig, nemlig å gjødsle i blomsterbedene
Resten av regnværsdagen ble brukt til ompotting av alle frøplantene i drivhuset. Det er så koselig å være i det lune drivhuset når regnet trommer på taket
En årvåken assistent er kjekk å ha med seg
Drueplantene har virkelig fått opp farta og i år er det skudd på den ene planta helt opp i taket for første gang. Drømmen om et drivhustak helt dekket av drueblader synes plutselig ikke helt fjernt allikevel.
Dahlia nummer to er i gang med blomstringa. Dette er nydelige 'Happy Single Romeo'
Alpeklematisen 'Ruby' har ventet på utplanting en stund og passer perfekt sammen med de nydelige bladene på oxalisen.
I går ble det endelig utplanting for denne også så nå kan den boltre seg oppover leveggen
Museører på bjørka betyr roseklipping!
Så jeg er godt i gang med roseklippingen av mine godt over 40 forskjellige roser. Alle rosene har overlevd vinteren og noen er mer ivrige enn andre etter å komme igang. De er desto lettere å klippe også, for her ser du tydelig hva som skal klippes. Jeg klipper kun frostskader etter vinteren - dvs greiner der det ikke er kommet blader og som er tørre og ødelagte. Bor du i sydligere strøk kan du nok være hardere med saksa enn jeg er. Noen av rosebuskene er tregere (sånn som Fantin Latour og New Dawn) så de får vente en stund til. Etter roseklippen får alle rosebuskene godt med kugjødselkompost og det er nesten så du ser de strutter etter behandlingen.
Disse lekre rødgyldne bladene tilhører 'Munstead Wood' som ble plantet i fjor og den ser veldig lovende ut.
Stemorsplantene har igjen selvsådd seg i grusen. Nå i år har de fått komme opp i blomsterkrukkene i stedet

Regnvær med påfølgende sol og varmegrader gjorde underverker. Plantene formelig spretter opp av bakken så her gjelder det å følge med. Hasselurten under rosebuskene har fått masse nye blader og ser virkelig ut til å trives
Gullkorg starter blomstringa tidlig og sprer masse glede i velkomstbedet
Sypressvortemelk - litt uregjerlig, men du verden hvor lekker den er om våren
Hagens eneste hageaurikel har lagt på seg litt i år og har den nydeligste gulfargen du kan tenke deg

Syrin - blomsterknuppene ser nesten ut som drueklaser
Hagens alpeklematis har store blomsterknupper
Flekktvetann er perfekt bunndekke under rosebusken. Denne lekre varianten er akkurat passe lav, har nydelig sølvfargede blader og to forskjellige rosafarger på blomstene på samme plante.
De lyseblå blomstene til vårkjærminne lyser flott opp i bedet. Den sprer seg heldigvis med moderat fart
Klatrehortensiaen ser ut til å komme med blomsterknupper for første gang
I skyggebedet har koreabronseblad og bregner begynt å dukke opp. Hostaene bruker gjerne litt lengre tid men det er tydelige skudd å se allerede
Se på de lekre fargene! Koreabronseblad er absolutt en av mine favoritter
Det blir tulipaner foran drivhuset i år også. Dette er nok en av de svarte
Jeg er så fasinert av brokete blader, dette er en mjødurt med de lekreste blad
Pionen 'Sarah Bernhardt' på full fart opp i bedet, etter et år uten blomstring håper jeg den trår til i sommer igjen
Etter tredje forsøk har jeg endelig fått til å overvintre forglemmegsøster. Det gjelder å ikke gi opp!
Disse perleblomstene er litt trege av seg, men nå har de begynt blomstringen. Mulig det har noe med plasseringen å gjøre
Årets store gledelige overraskelse er disse lekre gule villtulipanene - Tulip tarda. De er ikke veldige høye men lyser opp lang vei og sprer masse glede. Og det sies at de sprer seg så da krysser vi fingrene for det

Når sola forsvinner lukker tulipanene seg også, men de er fortsatt veldig lekre da
Hagearbeid er hardt arbeid. Sirkit har tatt seg en liten høneblund midt oppi det hele
I anledning bursdagen min i mars fikk jeg endelig kjøpt meg mitt eget splitter nye kamera. Kameraet jeg har brukt hittil er et jeg har fått låne av min eldste datter. Det er blitt åtte år allerede og er godt brukt. Så det er stor stas med litt oppgradering på fotofronten. Jeg kjøpte samme merke (Canon) for da kan jeg bruke alle kameralinsene mine til dette kameraet også. Det jeg liker aller best ved det nye kameraet er den store skjermen som er krystallklar, har touchfunksjon og er dreibar. Oh lykke!!

5 kommentarer:

 1. Hei. Mye flott som blomstrer hos dere. Likte veldig godt mjølurt med brokede bladene. Her gjelder det å kose seg, og nyte hagen.Vi er snart i juni. Herremin hvor fort tida går. Ønsker dere en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så langt det er kommet hos deg! For en herlig tid for dere i sør nå fremover. Vi må nok vente enda noen uker ser det ut til. Masse fine bilder!
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg!
  Så gøy å følge alt det flotte som popper opp overalt nå i hagen,fantastisk tid nå på våren.
  Jeg måtte ut å sjekke en av de nye rosene mine etter å ha lest dette innlegget, Munstead wood som du nevner her,å oppdaget at det var noen villskudd på den,for de var lysegrønne uten torner,helt ulik hovedgreinene å kom fra under podestedet.
  Har netopp anskaffet den,så var ikke helt sikker på hvordan bladverket egentlig skulle være,men har lest meg frem til at de nye bladene er bronsefarget.
  Gleder meg til blomstringen:)

  Kos deg videre i hagen:)

  SvarSlett
 4. Hei
  Så mye fint du har her. Ja, nå skjer det mye på en gang. Den rosen din var lekker, så den kom på ønskelisten med en gang. Koreabronseblad har jeg også, og i år har den to blomsterknupper. Takk for flott og inspirerende innlegg :-)

  SvarSlett
 5. Mye fin blomstring, Mariann! Det blir vel ekstra mye bilder nå med nytt kamera. Jeg gleder meg til å se resultatene. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...