lørdag 7. mars 2015

Vårtegn og innomhuskos


Det er varmegrader, vind og regn i Valdres. Ordentlig innevær. Men en liten vindfull luftetur i hagen er bare deilig. Det ser jammen ut til at hagen holder på å våkne fra vinterdvalen, selv om kalenderen viser mars og det ennå er mye snø ute.
På flere av rosene er det tydelige røde skudd. Ikke så overraskende å finne på hardhausen "Polstjärnan" men veldig overraskende på "Rhapsody in blue". Men både "Hansaland", "William Baffin", "Nitida Defender", Hurdalsrosa og Bergrosa viser tydelige skudd.  Og jammen tror jeg at det er skudd på både kaprifolen og vindruene også! Åå, slik en vårlykke :-) som straks blir fulgt av en litt mer bekymret tanke: håper de ikke fryser før våren kommer på ordentlig....
Inne har frøplantene kommet seg inn på kjøligere avdeling med vekstlys og formelig strutter av energi. Ny ladning med frø er sådd og om litt er det tid for tredje runde, nemlig sommerblomstene. Jeg føler at vi går spennende tider i møte.
Med et slikt vær ute kan jeg med god samvittighet bare kose meg i godstolen mens jeg blogger litt, leser andres spennende blogger, blar i noen hagebøker og bare drømmer meg bort. 
Og så har på meg de nye sokkene mine, som passer perfekt til en kosestund som dette. Sokkene er strikket av Ann Elisabeth med bloggen Mitt lille roterom. De er vidunderlig gode å ha på, fargene er ordentlig fargeglade og setter meg i godt humør. 

Jeg deler mine helgegleder på bloggen Vivishagerom. God helg :-)

 Bergrosa er full av røde skudd 
 
Hardhausen "Polstjärnan" viser tydelig tegn til liv
Hurdalsrosa står midt i snøen, men skuddene er tydelige...
 Lavendelen ser faktisk ut til å ha klart vinteren
 Fra frøplanteavdelingen inne - ser lovende ut
 Tomatplanter under vekstlyset
 Forberedelser til neste såing - spennende greier synes Sirikit...
 Kosestund i godstolen med nye sokker, deilig te og nybakt kanelsnurre
 Fargene er veldig meg! Jeg elsker farger 
Lekre, ikke sant?
Den fantastiske "Narcissus Bridal Crown" blomstrer fortsatt og dufter deilig 
Påskekaktusen fra i fjor har kommet med knupper igjen, til riktig tid denne gangen
Det absolutte favorittsted når det er dårlig vær ute: kjøkkenbenken!
Ikke akkurat utevær nei!

4 kommentarer:

 1. Hei
  Det finnes ikke noe bedre enn når hagen våkner til live igjen, og jeg gleder meg til en ny sesong. Våren er den beste tiden, for da skjer det så mye spennende.
  Super flotte sokker du har. Ser utrolig gode ut. Ønsker deg lykke til med alle frøene, og måtte du få mange flotte spirer. Tusen takk for en flott og fargerik (sokkene) helgeglede. Ønsker deg en fortsatt fin helg.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Tack för besöket hos mig.Skönt med en mysstund i sköna sockor. Otroligt fina, med härliga färger.
  Ha det gott!

  SvarSlett
 3. Så herligt!...med flotte sokker,koskrok,pus på kjøkkenbenken..og innevær:)
  Spirene dine er jo praktfulle!
  Ønsker deg god ny uke:)

  SvarSlett
 4. Det er så herlig med vårtegn! Det skjer mye fremover nå:) Når jeg ser utviklingen i frøavdelingen din blir jeg helt svett! Så fine og kraftige! Mine er jo bare lange og tynne....
  Flotte sokker har du fått deg også:) Detta var farger til å bli glad av:) Flinke Ann Elisabeth! Ønsker deg en finfin våruke:) Klem

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...