mandag 16. mars 2015

X-faktor= Blå


Klematisen "The President" med sine nydelige blå store blomster er ett nytt bekjentskap i hagen. Denne ble faktisk kjøpt i min lokale dagligvarebutikk (!!) og viste seg å bli en positiv overraskelse utover sommeren i fjor. Den blomstret ved planting i begynnelsen av mai og i midten av juli hadde den klatret et par meter og blomstret villig med enda flere blomster.
Nydelig blåfarge har den også og står godt til klatrerosa New Dawn som er nærmeste nabo. For med inspirasjon fra engelske hager der man planter en klematis sammen med hver klatrerose har jeg prøvd å gjøre det samme selv. Egentlig ganske lurt for klematis skal også plantes dypt og har du først gravd opp ett dypt hull til klatrerosa så er det lett å plante en klematis oppi samme hullet også.
Ettersom mine klematis står langs en murvegg og det fort kan bli litt tørt, har jeg satt ned ett plastrør ved hver plante som går ned til rota og vanner gjennom dette. Klematis skal ha godt med lunkent vann og plastrøret gjør det lett å vanne.
"The president" blomstrer både på fjorårets og på årets skudd med en hovedblomstring i mai-juni og en etterblomstring på sensommeren. Blomstene er store, ca 10 cm. Kjent klematis fra 1870-tallet. Ganske herdig er den også (H5) og kan bli 3-4 m høy.
Det blir spennende å se hvor mye den vokser og hvor mange nydelige blå blomster den får denne sommeren :-)

Støvbærerne er et lite kunstverk i seg selv
Godt likt av sommerfuglene er den også
Ved sørøstvendt murvegg står klatrerosene Polarstjärnan og New Dawn sammen med "The President" og to andre klematis. Nydelig skue når alt står i blomst!

Moseplassen arrangerer konkurransen X-faktor - blomsterutgaven og det er klart for femte audition som er blå. Klikk på bildet nedenfor og se alle de flotte blå bidragene!

18 kommentarer:

 1. Nydelig klematis! Den har en utrolig vakker farge :)

  Lykke til!

  SvarSlett
 2. Oh så fin, blir lite avundsjuk på alla som klarar av de fina klematisarna. Lycka till!

  SvarSlett
 3. Presidenten er kanskje den mest dyrkede klematisen her i landet? Var min mors stolthet på nordveggen. Og min, mellom verandakassene... En utrolig flott, blomsterrik og villig klematis :)

  SvarSlett
 4. Vakkert.
  Lykke til.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2015/03/16/blatt-sier-moseplassens-x-faktor/

  SvarSlett
 5. Vakkert.
  Lykke til.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2015/03/16/blatt-sier-moseplassens-x-faktor/

  SvarSlett
 6. For ei skjønnheit !
  God kandidat i konkurransen denne,

  Lukke til.

  SvarSlett
 7. Jeg har lyst på flere klematis, og denne er absolutt en å se nærmere på. Jeg sådde forresten kryddertagetes, som jeg fikk av deg, i helga. Det er muligens litt tidlig, men nå er de i allefall i jorda :)

  SvarSlett
 8. Hei Mariann

  Lækker Clematis - en slægt jeg ikke kender nok til:)

  Held og lykke her i X-Faktor!

  SvarSlett
 9. En sånn klematis har jeg også i hagen. Gleder meg til den blomstrer igjen. Vakre bilder du hadde. Kos deg på mandagen! :)

  SvarSlett
 10. De trives best med noe ved føttene har jeg hørt! Smart å sette ned et plastrør til vanning. The President er bare nydelig, lykke til!

  SvarSlett
 11. Älskar clematis.
  Så fin blå färg

  Lycka till

  SvarSlett
 12. Den er meget smuk.

  Held og lykke i konkurrencen :)

  SvarSlett
 13. WoW, det var synnerligen en President med något eXtra :) Mvh Jonbel

  SvarSlett
 14. Hei
  Denne Clematisen var utrolig flott. Ønsker deg lykke til!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 15. Hei! Fantastisk blåfarge. Vi har den også sammen med 'New Dawn', men den trives ikke så godt som din gjør. Ha det godt og lykke til! Anne

  SvarSlett
 16. Så vackra bilder på klematisen. Tänk jag har ingen blå, det får vi nog ändra på
  Lycka till
  Ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvarSlett
 17. Nydelige bilder av en vakker klematis! Jeg lykkes ikke så godt med klematis, men prøver gjerne igjen. Ha en fin dag og lykke til!

  SvarSlett
 18. Flott klematis og fin info:) Jeg og har plantet klematis når jeg har gravt hull til roser. Klemtais og roser passer veldig godt sammen. Lykke til med en nydelig kandidat!

  :-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...