fredag 4. mars 2016

Vårtegn - Blommig Fredag


Vårtegn er tema i ukens Blommig Fredag. Ja, vi kan ikke akkurat skryte av at det er så mye vårtegn i vår nedsnødde Valdreshage. De siste dagene det snødd jevnlig og mer snø er det visst spådd også. Skal jeg tippe så tror jeg det er godt over 40 cm snø på bakken her.
Vårtegn finnes det derimot flere av innomhus. Vårblomster som påskeliljer og perleblomst er innkjøpt og plantet i kurv. Butikkenes bladhyller er støvsuget for hageblader og boksen med frøpakker er plukket fram. Alt dette gir litt etterlengtet vårfølelse og plutselig er ikke sommeren så langt unna lenger.
I år blir det ikke sådd tomater og paprika her i huset, men masse sommerblomster har jeg planer om å få til. Fjorårets tomatavling var skuffende og etter å ha okkupert to soverom og loftstua i flere måneder med stadig større tomatplanter satte mannen i huset foten ned, ingen flere tomatplanter her i huset. Så jeg tenker at jeg heller skal kjøpe noe tomatplanter og prøve det i stedet.
I vinduskarmene har pelargoniene begynt å kvikne til. Dessverre har to av dem avgått med døden i løpet av vinteren. Ettersom vårt hus hverken har kjeller eller kjølige rom så er jeg er allikevel godt fornøyd med at de fleste pelargoniene har overlevd.
Selv om drivhuset er nedsnødd er det stadig i bruk. På solrike dager tar jeg med meg strikketøyet og kaffekoppen og bare nyter stillheten. Og selv om drivhuset ikke er oppvarmet på vinterstid er det allikevel lunt og godt der inne når sola har stått på litt.
Nå håper jeg at vinteren snart må vike for våren og at vi får deilig vårsol som smelter all snøen som fortsatt ligger i Valdreshagen.

Ikke mye som tyder på snarlig vår ute ved det nedsnødde drivhuset i dag

Når vårsola varmer opp drivhuset er det veldig koselig å tilbringe noen timer her med strikketøyet

 Deilig vårstemning i kurv og potte 

Min absolutte vårfavoritt! Narcissus Bridal Crown er eventyrlig vakker og dufter himmelsk!
Blå perleblomst (muscari)
De små påskeliljene er jo så søte og det er jo snart påske...
Koselig å ha med seg en liten pusevenn i drivhuset. Jasmin liker ikke snø og trives best innomhus....
og hvem kan vel motstå slike bedårende blå øyne....
Det er tid for å så litt igjen..... planene er ihvertfall klare...

Pelargoniene har våknet fra vinterdvalenNoen av pelargoniene har blitt angrepet av lus. Etter en omgang med grønnsåpe er de fortsatt like pågående, så dette var nok ikke riktig metode. Noen som har noen gode tips mot lus på pelargonia?

Man kommer fort i litt vårstemning med vårblomster, hageblader og frøposer

Flere blogginnlegg med temaet Vårtegn finner du på bloggen Bland rosor och bladlöss,
klikk på bildet nedenfor

14 kommentarer:

 1. Så mysigt du har det i ditt växthus! Man får göra lite vår inomhus, när den inte vill visa sig utomhus. Underbar liten katt, en riktig liten skönhet:-)
  Trevlig helg!
  Titti

  SvarSlett
 2. Så koselige bilder. Fint med et drivhus når vinteren ikke vil gi seg. Her i Haugesund er det også snø, gleder meg til våren - og til å dra opp til enda mer snø på Syndin.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Det ser så koselig ut i drivhuset ditt! Lus på pelargonia er en av grunnene til at jeg sluttet med å ha de. Så noen gode råd har jeg ikke å gi untatt det du har prøvd selv. Grønnsåpe er nok ikke sterkt nok.
  Bedårende blå øyne på katten din, ja!

  God helg! :)

  SvarSlett
 4. Hei. Jeg bruker lusepinner kjøpt hos gartner på alle mine georginer...kanskje det funker på perargonia også. Prøv;)) god helg. mvh inger

  SvarSlett
 5. Så fint du har det i växthuset. Härliga vårblommor.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvarSlett
 6. Oj då det var mycket snö hos dig så mycket har vi inte haft på hela vintern. Förstår att du längtar till våren ute tur att man kan börja och stilla längtan inne först sen får man nöje av det året därpå i landen också.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvarSlett
 7. Hei! Så fint dette er. Veksthuset ditt er kjempeflott. Gleder meg til å se det i Norsk Hage-tidend.
  God helg! Anne

  SvarSlett
 8. Jo, frøposer og såjodr er funnet fram, men jeg har ikke fått rotet meg til å handle inn vårløk i potter ennå. Det er jo så fiint! Særlig med nær 1/2 m snø i hagen...
  God helg!

  SvarSlett
 9. Hei.
  Jeg gir videre Helen Fredholms blanding mot lus og meldugg. Hun anbefaler å prøvedusje på et lite område først.
  0,5 dl vann, 1ss Zalo, 1ss matolje, 0,5ss rødsprit. Fylles på dusjflaske. Dette har fungert på lus ute hos meg, så det er jo verdt å prøve. Ellers går det jo an å plukke de av med fingra. Det har jeg også gjort. Du har et nydelig drivhus, og mange nydelige håndarbeider.
  Artig å følge en Valdreshage fra en annen.
  Håper vi snart kan slippe mer snø og få smake på våren.
  Ha ei kjempefin helg.
  Ingrid

  SvarSlett
 10. Det låter underbart att sitta i växthuset och sticka eentt par timmar :) Söta, blommande vårtecken också. På min dator lägger sig inlägget ut över bakgrundsbilden och texten blev väldigt svårläst.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 11. PS.. det rättade till sig efter att jag publicerade kommentaren :)

  SvarSlett
 12. Ser helt underbart ut i ditt växthus! I år hoppas jag så att mitt bygge sätter fart och att jag kan mysa i ett eget växthus!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlett
 13. Så deilig å ha et drivhus og sånn deilig vårfornemmelse. Akkurat nå nyter fruen i Furulunden noen deilige dager i snøen på Beitostølen.

  SvarSlett
 14. Så deilig å ha et drivhus og sånn deilig vårfornemmelse. Akkurat nå nyter fruen i Furulunden noen deilige dager i snøen på Beitostølen.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...