fredag 1. april 2016

Drivhuset året rundt


Drivhuset vårt er vår store stolthet og jeg blir aldri lei av å vise det fram. Vi bruker det til så mangt og det brukes hele året rundt. Som kosebu med kaffekos og en spennende krimbok eller bunker med hagebøker og blad. Som fotostudio for mine kosetepper, utallige blomsterbuketter og mange bruktkjøp. Som orangeri for våre to vindruer som overvintrer her og som drivhus om sommeren for tomater, squash, frøplanter og pelargonia.
Ettersom det er bygget av gjenbruksmaterialer har det en helt spesielt sjarm og gir en helt spesiell koselig stemning. 
Fra tidlig vår til sen høst tar vi med oss kaffekoppen ut i drivhuset etter middagen. Det er koselig å sitte der og snakke om hvordan dagen har vært. Vi tar også en liten runde i hagen for å se om noe nytt har hendt siden sist. Og mens vi rusler rundt legger vi ofte hageplaner og drømmer sammen om hvordan vi vil at hagen skal bli. For i en hage blir en vel aldri helt ferdig?
I helgene tilbringer vi mange timer der inne, bare slapper av og lader batteriene. Stillheten og atmosfæren inne i drivhuset er helt herlig. Vinterstid setter vi på varmeovnen og det blir fort varm og godt der inne. Og det er blitt tradisjon på nyttårsaften å kose seg med et rødvinsglass i retrosofaen og levende lys i alle vinduene.
Vi er veldig glad for at vi kom på ideen med å bygge vårt eget drivhus. Det har gitt oss mange timer med hageglede, både under planleggingen, gjennomføringen og ikke minst etter at drivhuset ble ferdig!
Her er noen bilder som viser drivhuset hele året rundt.

VÅR

SOMMER


HØST


 

 
 

 
 


 

VINTER 
 

 
 

Vil du vite mer om hvordan vi bygde vårt drømmedrivhus kan du lese mer HER
Flere blogginnlegg fra drivhuset kan du finne HER samt litt drivhusinteriør som du finner HER.
Du kan også bruke søkefunksjonen til høyre eller velge ordet drivhus under Etiketter til høyre.
I bloggarkivet til høyre finner du alle blogginnleggene måned for måned.
God lesning!

16 kommentarer:

 1. Utrolig koselig, året igjennom :-)

  SvarSlett
 2. Et særegent drivhus med sjel.
  Det er også smart med så stor takvinkel at snøen glir av.

  SvarSlett
 3. Et drivhus er ikke bare for at planter skal gro.
  Her får både sjel og sinn næring. Takk for rundturen.
  God helg til dokker.

  SvarSlett
 4. Et av de fineste drivhusene jeg vet om :-)) og like flott hele året! God helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og kjempefin artikkel i Hagetiden som kom i posten i dag! Nå skal jeg kose meg i sofakroken og la meg inspirere!

   Slett
  2. Nå har jeg også vært i postkassa (samlestativ et stykke unna), og ble skikkelig overrasket.
   Så trivelig !

   Slett
 5. Takk for titten. Veldig fint drivhus med nydelig, pittoresk stemning til alle årstider. Ja, tipper det gir en spesielt god følelse å vite at man har skapt det selv, fra a til å.

  God helg.

  SvarSlett
 6. Koselig å se bilder av den fine hagestuen din, og jeg har også storkost meg med Hagetidend i dag. Det er moro med selvlagde ting :)

  God helg!

  SvarSlett
 7. Drivhuset deres er virkelig helt fantastisk, så du må gjerne vise det ofte på bloggen. God helg!

  SvarSlett
 8. Virkelig flott innlegg, Mariann, det er lett å føle den fine atmosfæren både av bilder og tekst. Nå ble jeg glad! Gleder meg til å lese Hagetidend senere i dag, har bare bladd gjennom! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 9. Grethe - Stavanger2. april 2016 kl. 10:26

  Heia, kom over bloggen din, og er meget imponert. Fantastisk koselig og flott. nå lurer jeg på om jeg kan sette opp et drivhus på hytte eiendommen min i Setesdalen, 520 moh. Er mye snø om vinteren, men med litt varme på hele tiden, så bør det vel gå greit ved at snøen renner av? har nemlig et drivhus på 23m2 på et lager i stavanger, og som jeg har tenkt å få opp dit da jeg har ikke plass til det hjemme. her har jeg et mindre drivhus med masse sitrus planter og andre litt eksotiske vekster, og som jeg har planer om å ta med meg til hytten. Må uansett ha varme på hele vintere. Hvilken erfaring har dere mht vinter og snøtyngde? mitt drivhus er et Helios 6m x 4,35 m og skal ha "hanekam" pynt på taket. Med den erfaring dere har, vil det være nok med Polycarbonat tak, eller må det forsterkes ytterligere med tre konstruksjon? Hva med sidene? Siden snøen vil renne av, vil den da kunne trykke inn veggene der den vil falle? Gode råd mottas med takk :-) mvh Grethe fra Stavanger

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jo ikke vi noen erfaring med "ferdigdrivhus", men skulle tro at du må forsterke med trekonstruksjoner pga all snøen. Rundt selve drivhuset ville vi nok satt opp trelemmer for å skåne veggene (på ett av bildene ser du at vi gjør det på vinterstid)
   Lykke til :-)

   Slett
 10. Så utrolig vakkert og idyllisk du har det i drivhuset ditt. Jeg drømte meg helt bort da jeg så på bildene……sånn vil jeg også ha!!! :-)

  SvarSlett
 11. Først av alt: Gratulerer så mye med en flott og så utrolig velfortjent reportasje i Hagetidend. En nytelse i både bilder og ord. Det er litt vanskelig å finne ord til å beskrive det vakre og helt spesielle drivhuset deres. Jeg landet på "Verdens flotteste hjemmelagete drivhus" på min twitterkonto. Responsen har vært stor fra folk! Det ligger så mye sjel og personlig preg i det. Skjønner godt at dere har så uendelig stor glede av det. Drivhuset er så mye mer enn et drivhus. Jeg bare nyter og blir aldri lei av at du viser bilder av det. Fortsett med det!
  Ha det så godt.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 12. Nydelig dette drivhuset ditt. Er nok en drøm for mange, og jeg er en av dem. Har akkurat lest hvordan det ble bygget. Flott innlegg.
  Klem

  SvarSlett
 13. Herlig, herlig, herlig!!! Jeg digger drivhuset og hagen deres! Det er jo til og med vakkert på vinteren;)
  Gratulerer med kjempefin reportasje i Hagetidend! Viste det til mamma i helgen, hun ble også imponert over det dere har fått til. Flinke er dere!

  Ha en finfin mandagskveld:)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...