søndag 17. april 2016

Hagemessehelg!


Årets høydepunkt for oss hageglade (eller kanskje vi skal si hagegale) er årets Hagemesse!
Så i helga har vi vært på hotelltur og besøkt Hagemessa 2 dager på rad. Jeg var så heldig å vinne billetter på to forskjellige steder, så da unnet vi oss et ekstra besøk dagen etter.
Og det var vel verdt turen! Årets hagemesse var enda større enn i fjor - ja, faktisk en hel hall større.
Her finnes alt mellom himmel og jord til hagen. Drivhus, hagestuer, redskapsboder, gressklippere, belegningsstein, og uendelig mengder av hageredskaper, frø, knoller, blomster og trær. Det er også flere små og store utstillingshager med flott beplantning og det nydeligste fossefall. Og i år fantes også mengder av lekeplasselementer til barna, noe jeg tror småbarnsfamiliene satte stor pris på.
Vi passet på å være ute tidlig da messen åpnet på fredag. Vi erfarte i fjor at fredag er den roligste dagen og det stemte i år også. Det er greit å ta det første overblikket uten for mye køgåing. I år prioriterte vi å besøke standen til Garden Living først for å sikre oss noen godbiter og kjøpe det nyutgitte hagebladet deres. Her var køen lang allerede og noen av godbitene var faktisk utsolgt. Men jammen fikk vi sikret oss noe vi også. Garden Living sin stand må da være en av messen best besøkte for her er det kø hele tiden, heldigvis hadde de i år fått dobbelt så stor stand, noe som betydde dobbelt så mye planter.
Prioritert ble også Hagemo planter med sine flotte pelargonia og Corines Tomater for jeg har nemlig ikke sådd en eneste tomatplante i år.
Litt utpå dagen spiste vi lunsj med bloggvenninne (og slektning) Lisa Marie som har bloggen Hagen i nr. 37 og hennes samboer. Ordentlig koselig og det ble litt hageprat ja...
Et annet høydepunkt var besøk på Hageselskapet sin stand og se nyeste Norsk Hagetidend stå utstilt. Det ble en koselig liten prat da det gikk opp for dama som stod der at vi var de som hadde drivhuset i bladet. Og hun hadde lest hele reportasjen for min mann fikk en del spørsmål og masse skryt for drivhuset vårt.
På lørdag var vi igjen på plass like etter åpningstid for runde nummer 2. Nå var det adskillig mer folk og vanskeligere å bevege seg rundt. Men nå prioriterte vi å se på det vi ikke fikk sett på i går og det vi ville ta en ekstra titt på igjen. Og jammen fikk vi med oss foredraget av Kenneth Ingebretsen (Garden Living) om Design med stauder - rett vekst på rett sted. Absolutt verdt halvtimen det tok, her var det masse flotte bilder og mange gode tips!
Interessant var også en prat om regnbed, Talgø sin flotte utstilling med lag-selv-pergolaer og besøk hos Norsk Roseforening.
Alt i alt en utrolig flott opplevelse på årets hagemesse. Vi har fått bøttevis med ny inspirasjon og fornyet hageglede. Og vi kommer tilbake neste år!! Og til dere hageglade som enda ikke har vært der - ta dere tid til et besøk neste år, for det er absolutt verdt det og kan på det varmeste anbefales!
Her er en liten kikk på alt det fine vi så på årets hagemesse:

Hos Bieblomst fant vi tips om blomster humlene liker og lekre insektshotell

Flott showhage hos Garden Living : Skoghage.
 Drømmen er en skoghage her i Valdres
Lekre drivhus var det mange av - dette er hos I Gros Hage
VEA sine lekre blomsterdekorasjoner var vel verdt å beundre
Jepp! Hos Hageselskapet var Norsk Hagetiend nr 3 utstilt.....og der er jo vi inni da...
Lekkert! Ikke rart man begynner å drømme om kumringer....

Den største showhagen var helt fantastisk! Lekkert fossefall med ildsted inni (!!), kanal med karper og blomstrende magnolia langs kanalkanten

En informativ prat om regnbed fikk virkelig satt fantasien i sving. Skal ikke se bort ifra at det dukker opp et regnbed i Valdres også...

Miniforedrag med Kenneth Ingebretsen (Garden Living) om Design med stauder - rett vekst på rett sted. Vel anvendt tid!

I tillegg til mange lekeapparater var det også flere små lekehus utstilt. Tenk å ha et slikt flott lekehus i hagen!

Et av høydepunktene på dag to var besøk på Talgø sin stand. Her var det lekre pergolaer, uteboder, solsenger og bord som man kan bygge selv. Gjett om fantasien gikk løpsk!

Vanning av tørste tomatplanter på hotellets bad
Spennende er det også å komme hjem og kikke på alle godbitene som vi har handlet på messa
Stauder fra Garden Living: Flokk "Brise d'Anjou", Akeleie "Black Barlow", Humleblom "Bell Bank" og Orientvalmue "Pattys Plum"
Georginer (Dahlia) "Happy Single Love", "Happy Single Romeo" og "Allegro" fra Garden Living.
Frøpakkene Tagetes "Starfire Mixed" og "Patty Pan squashes" så veldig spennende ut og ble med hjem.
Pelargoniastiklinger fra Hagemo Planter:"Appleblossom Rosebud", "Turkish Delight" og "Elida Bråthen"
Stokkrose "Pleniflora" Rood fra Krukkegården, hvit fylt Fagerklokke (Campanula persicifolia "Snøhvit") fra Staudegården.
Tomatplanter fra Corines Tomater: "Cuban Yellow Grape", "Mexican Honey", "Golden Bumble Bee" og "Chokolate Cherry" 
Solcellelamper fra Jula, "Magisk slange" i lekkert lilla fra Maxbo og ny praktisk hagesaks fra Jernia.
Sirikit er veldig nysgjerrig på hva vi har med hjem....
Sjekk den lekre lilla hageslangen da! Denne blir hele 3 ganger lengre når man setter på vannet.
Men papirposene var absolutt best, synes Sirikit....
En riktig godbit fant vi hos Norsk Roseforening. Boka "Rosor i norr" av Leif Blomqvist.
Her er det bare roser som trives i mer hardføre strøk, helt perfekt for oss!
I tillegg til en mengde brosjyrer og hagemessekatalogen ble også følgende med hjem:
Fire "gamle" hageblader fra Hagegal og Garden Living sitt splitter nye hageblad Hagedrøm som kom fra trykken direkte til hagemessa.(Pst: I salg hos Narvesen til uka!)  Hos Norsk Roseforening kjøpte vi den lekre bladkassetten for å ha alle Rosebladene i. Og på Hageselskapet fikk vi en liten overraskelsesbag i gave til oss som er medlemmer. Denne inneholdt tre frøpakker til egne frø, en frøpakke med ringblomst "Touch of Red Buff" og en flott humleplakat.

4 kommentarer:

 1. Det høres ut som en flott og innholdsrik helg! Moro å lese innlegget ditt og å se bilder fra messa.

  SvarSlett
 2. Høres ut som en hyggelig tur, og disse bildene ble en fin rundtur :-)
  Ingen messe på oss i år, selv om vi fikk billetter.
  Håper der snart får skikkelig vår..
  Eirin

  SvarSlett
 3. Ååååh, så flott du har hatt det. Den vokser virkelig på seg fra år til den messen. Litt leit å ikke ha vært der, men alle de fine bildene dine derfra var en stor trøst. Du dro ikke tomhendt hjem nei.....:) Akkurat sånn det skal være!
  Ha en fin våruke.
  Jannicke

  SvarSlett
 4. Moro med hagemesse! Takk for titten :-)) Pen pus!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...