torsdag 21. april 2016

Lykken er....garnpakke i posten!

  
Hverdagslykke er å få garnpakke i posten! Den deilige følelsen av å pakke opp det ene fargerike garnnøstet etter det andre er ganske så ubeskrivelig. Det kribler i hele kroppen og du bare nyter garnkvaliteten og fargene og tankene raser avgårde med de mest fantasifulle ideer om hva du kan bruke garnet til. Garnnøstene klemmes på og fargene sammenlignes og settes sammen i forskjellige utvalg og det leses grundig på banderolen.
Akkurat denne garnpakken var kjempestor og den var full av garn fra min yndlingsnettbutikk hosjette.no. Garnet er fra nederlandske Scheepjes som jeg har lagt min elsk på. Denne gangen er det to helt nye garn som jeg ikke har prøvd før.
Linen Soft i de mest delikate lekre farger som skal bli et blomstersjal.
Colour Crafter i deilige duse farger som skal bli et flott teppe (og det er en fengslende historie bak akkurat dette teppet, les mer om det lenger ned på siden)
Så hadde det jammen hoppet oppi to nøster i hvitt og lekkert lilla i et helt nytt garn som ikke har fått banderol ennå, det er i 95% merino og 5% kasjmir. Og gjett om hodet ble travelt opptatt med å tenke ut hva dette nydelige garnet kunne brukes til? Jo, et sjal..... (ja, nå ble du overrasket ja....om du har fulgt med meg ei stund så vet du vel at jeg har sjaldilla.....)
Og til slutt i pakken var det et blokkebrett (blocking board). I solid tre med pinner som kan skrus nedi brettet. Så nå blir alle mine hekleruter helt jevn og rett og like store alle sammen. Dette er jo drømmeverktøyet for en som hekler så mye ruter og blomster som meg. 

Linen Soft i fargeskalaen Peacock - lekkert ikke sant?
Disse garnnøstene skal bli et lekkert blomstersjal fra Scheepjes sin CAL i 2015 "Flight of Fancy"...
som jeg startet på allerede fredag på biltur til hagemessa...
Nytt deilig garn i merino/kasjmir. Sjekk den lillafargen da!
Blokkebrett - nå blir det rette og jevne hekleruter
En eske med Colour Craft skal bli et nydelige hekleteppe i Scheepjes sin CAL (crochet along) "Last Dance on the Beach" denne våren. Hver uke i 14 uker (start 20. april) vil det bli lagt ut et mønster til en heklerute, og til slutt skal alle rutene bli et lekkert teppe.
Designeren bak dette teppet er Marinke Slump (også kalt Wink), en utrolig dyktig hekledesigner og blogger (a creative being). Hun led av dyp depresjon og jobbet med akkurat dette teppet da hun tapte mot sykdommen og tok sitt eget liv i fjorsommer. Tolv av hennes blogg- og designvenner har hjulpet til med å sluttføre dette teppet og en sum av hver garnpakke som blir solgt går til organisasjonen Mind som er en engelsk organisasjon som jobber for bedre psykisk helse. 
Jeg falt fullstendig for både det nydelige hekleteppet og for historien bak. Og det å kunne hekle noe samtidig som jeg støttet en god sak føltes helt utrolig godt og rørende. Så jeg gleder meg veldig til å hekle dette teppet, det blir et hekleteppe med mening.
Teppene finnes i tre forskjellig fargekombinasjoner: Dance in the Sea, Dance under the Stars og Dance in the Rain som jeg selv har valgt. Fargene er duse grå-blå-lilla, jeg tror det kommer til å bli riktig så lekkert.
Det finnes også to forskjellige garnkit å velge mellom. Jeg har valgt basiskitet som er garnet Colour Craft. Dette er et premium acrylgarn i 100 grams nøster, skal være godt å hekle med og blir mykt og deilig som teppe. Blir spennende å prøve, vi nordmenn har litt fordommer mot acryl men i utlandet blir det jo brukt i massevis.
Historien om Wink og merke til å sy på det ferdige teppet
Fargene er duse og lekre
 Slik skal det ferdige hekleteppet bli (Bildet er lånt fra Scheepjes)
 Ferdig med første heklerute 
 Lekkert garn!
 Og skulle du nå få lyst til å slenge deg med på Scheepjes sin CAL og hekle det lekre teppet så kan garnkit kjøpes fra hosjette.no som er den norske forhandleren av det nederlandske garnet.
Bokpakke kom det jammen denne uka også, dette er boka Leken hekling med masse lekre og fargerike hekleprosjekter og redaktør av boka er Marinke Slump som altså har designet Scheepjes sin CAL.....

6 kommentarer:

 1. Så flott innlegg!
  Og garnet ser helt fantastisk ut, både kvalitet og fargene likte jeg veldig godt:)
  Så fint at du tar med historien bak, og teppet er bare lekkert.
  Det brettet fasinerte meg, men forstår ikke helt...hekler du rundt disse pinnene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt garnet jeg har prøvd hittil fra nederlandske Scheepjes har vært utrolig flott og fargene er til å bli helt forelsket av...
   Nei, hekleruten hekles ferdig, fuktes, festes på pinnene på brettet og tørkes så i fasong. Pinnene settes ned i hvert hjørne (skrus ned i hullene. Når hekleruten er tørr har den helt riktig fasong og alle rutene blir like store :-)

   Slett
 2. Berre lekkert :-)) Blir spennende å se det ferdige resultatet :-))

  SvarSlett
 3. Nesten så man tørker sikkel av tastaturet. HER var det mye lekkert i dag.
  De blokkeblokkene har jeg sett på lenge på Instagram vurderer det sterkt!
  Det er rørende hvordan en hel hekle verden igjen står sammen om Wink, hennes blogg leste jeg lenge før hun dessverre gikk bort. Vondt at det ble sånn.
  Gleder meg til å se dine ruter. Og som du sier, akryl er stooort i utlandet. Bare vi ullelskende nordmenn, som får "pels" av det.
  God helg.

  SvarSlett
 4. Så flott, det blokkebrettet var nytt for meg ! Kos deg skikkelig for jeg vet hvordan den følelsen er !!

  SvarSlett
 5. Ååååå, dette var nesten litt dårlig gjort.... Jeg har et helt rom fylt med garn, det sier seg selv at det er en liten kjøpestopp på garn her. Dette garnet var aldeles nydelig :) Jeg får kaste meg på pinnene, strikke opp noe av garnet jeg har og så logge meg på hosjette :))
  Ha ei nydelig helg.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...