fredag 17. juni 2016

Geum - humleblom


Humleblom har raskt seilt opp til å bli en av mine favoritter. De sarte blomstene er noen riktig små kunstverk og er vidunderlig vakre. Disse blomstene er helt forskjellige fra den viltvoksende humleblom som jeg vokste opp med og som jeg plukket uendelig mange blomsterbuketter av.
Fire forskjellige Geum har det blitt og sjansen er vel stor for at flere kommer til etterhvert. I tillegg til de flotte blomstene har de også grønt, frodig og dekorativt bladverk. Og alle blomstrer de akkurat nå, så her er en liten presentasjon av skjønnhetene:

Geum "Bell Bank" er vidunderlig vakker med sine kobberrosa blomster.
Denne ble kjøpt på Hagemessa i år og etter en liten pause er den nå igang med blomstringa igjen.
Se på den fargen!
Blomstene er litt sjenerte så man må løfte de opp for å se hvor vakre de er
 Etterlengtet regn har gitt regndråper på blomstene - et yndet fotomotiv
 Avblomstret og bustete, men nydelig allikevel
Geum coccineum 'Borisii" (prakthumleblom) ble kjøpt i fjor og plassert i velkomstbedet. Og i år sprer den masse glede med sine lekre orange blomster. Herdigheten er det heller ikke noe å si på (H8)


Ny i år er også Geum chiloense "Mrs. Bradshaw" (chilehumleblom) som akkurat har begynt blomstringa. Den lekre rødfargen framheves av de gule støvbærerne og lyser flott opp i blomsterbedet


Geum hybrid "Carlskær" har bodd i hagen i noen år nå. Fargen er lekkert gulorange med enkelte innslag av rødorange. I år har det vært mindre av de rødorange innslagene, hva nå enn det kan komme av. Lekker er den ihvertfall med sine flotte blomster på røde stengler og friske grønne bladverk.
Dette bildet er i fra i fjor, da hadde den litt mer innslag av det rødorange.

3 kommentarer:

 1. Hei Mariann. Det er så lett å overse de små blomstene, sammenlignet med roser, peoner og andre storslagne blomster forsvinner de nesten. Men mange av disse er fantastisk vakre når du får sett nærmere på dem! Jeg har den oransje geum, kanskje jeg må få fatt i noenflere... Takk for delingen! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. Så mange fine du har! Jeg har bare den vanlige viltvoksende enghumleblom og prakthumleblom. Så vakre de var alle sammen!
  Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
 3. Geum er veldig fine, og de burde vært mer brukt enn de er.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...