lørdag 31. oktober 2015

Fargebomber - Blommig Fredag


Det er nok ingen hemmelighet at jeg elsker farger. Farger gjør meg glad og gir meg masse energi. Og selv om enkelte ikke engang kunne drømt om å ha gult i sin hagen så bugner min hage over med et vell av både gult, orange og rødt. 
To av hagens blomsterbed har mengder av gult, men jeg blander gjerne gult innimellom de andre fargene i blomsterbedene også. Bli med en liten tur blant sommerhagens fargebomber.

Overfloden av gule blomster i velkomstbedet gir en fargeglad og munter velkomst. Her blomstrer gule stemor, gule sverdiris, gule dagliljer, gullris, reinfann, marikåpe, sypressvortemelk, skogskjegg, brannliljer, prestekrager og sibirvalmue sammen med prydtobakk og ammi majus. 
Ingen kan vel unngå i bli i godt humør av de muntre fargene!
Brannliljer
Gullris og Ammi Majus
I det avlange blomsterbedet med steinmur boltrer sibirvalmuer seg i gult, orange og rødt. I selskap med ballblom, gule dagliljer, gul praktryllik, ildsveve, gul sverdiris, blå akeleie samt blå skjeggiris, svart stråleiris og blå sibiriris er dette blomsterbedet en liten fargeeksplosjon.
Sommerens lekreste farge har uten tvil denne sibirvalmuen
Sibiriris
Sverdiris

Ildsveve, sibirvalmue og praktryllik
I bedet foran klatreveggen har jeg plassert mine favoritter kryddertagetes (i år ble det både gule og orange). De sprer nydelig sitrusduft når du rører på dem, lyser flott opp i bedet og fungerer greit som en bladlusdemper for klatrerosene. 
Minisolsikker, den gule klatrerosa "Golden Showers" og stauden "Kyss meg over gjerdet" er lystige fargeklatter langs leveggen. 
 "Kyss meg over gjerdet" eller Gjerdesolhatt som den også kalles
"Golden Showers"
I rosehagen er det de røde rosene som tar oppmerksomheten. Skarlagensrøde "Hansaland" og "Robusta" og burgunderrøde "Rotes Pheanomen" blomstrer jevnt og trutt gjennom hele sommeren og er noen skikkelige energibomber. De røde rosene får meg i godt humør.
"Robusta"
"Rotes Pheanomen"
En liten stund i august overtok derimot sukkertøystripete "Rosa Mundi" oppmerksomheten. Ett vell av store luftige rosastripete blomster lyste opp i rosehagen. Jeg kunne sitte i timesvis og bare se på de muntre blomstene og nyte den deilige duften. 

I høst har stokkrosene hatt et eget lite fargeshow ved drivhuset. Etter å ha vært bare blader i fjor kom de raskt med blomsterstengler i år, men først når sommeren led mot slutten bestemte de seg for å blomstre. Og for en blomstring! Store flotte fargerike blomster har virkelig lyst opp og gledet oss langt inn i oktober. Det er først etter den første snøen falt i forrige uke at stokkrosene har vist tegn til å være på hell.
Jeg liker også å plukke inn store overdådige buketter med hagens fargerike roser som blir flotte blikkfang på bordet og gir masse god energi.
Og fargeglade duftprinsesser blir aldri feil
Ja, til og med rosenes fargerike visne blomster gir masse energi og glede. 
Egentlig så er vel hele hagen en eneste stor fargebombe!!!

Flere fargeglade blogginnlegg med tema Fargebomber finner du på bloggen Bland rosor och bladlöss,
klikk på bildet nedenfor

Ha en fin fargebombehelg :-)

9 kommentarer:

 1. Deilig med fargebomber ! Gult, orange og rødt er flott sammen,. Det er virkelig ikke farlige farger i hagen.
  Flotte bilder !
  Har noen lave orange og gule valmuer i steinbedet, de har blomstret i absolutt hele sommer, og blomstrer fortsatt. Vitamin innsprøytning.
  Ha en fortsatt fin helg.:-)

  SvarSlett
 2. Flotte fargebomber! Du verden som de lyser opp nå ☺

  Fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 3. Det var litt av et fargeshow. Flotte fotos og vakre motiv. Det var en fornøyelse å se på og lese. :-)

  SvarSlett
 4. Vakker samplanting du har i det 5. bildet. Gult passer absolutt i hagen:) Ellers var jo buketten din med roser og marikåpe helt etter min smak. God helg!

  SvarSlett
 5. Ja, har var det virkelig mange god energibomber :)

  SvarSlett
 6. Fantastiske bilder !
  Godt å kunne ta fram bilde og nyte dei vakre fargebombene
  du har i hagen.

  God søndag.

  SvarSlett
 7. For et herlig innlegg! Så mange flotte stokkroser og andre roser du har. Stilige bilder av kronblader og erteblomster. Og en nydelig bukett! Her var det mye blomstring å bli glad av. Takk for et innlegg å få kick av :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...