mandag 30. januar 2017

Håndarbeidsåret 2016


Håndarbeid om vinteren og hage om sommeren, der har du meg. Om vinteren elsker jeg å holde på med fargerikt garn. Jeg liker best å hekle men kan også både strikke og sy. Det er morsomt å se hva jeg har tryllet fram i løpet av året, her er en oversikt over mitt håndarbeidsår:

Et hekleteppe hoppet av heklenåla i februar. Blått koseteppe i oldemorsruter ble heklet til min svigersønn og han er særdeles fornøyd med resultatet.
Mitt nye yndlingsgarn Stonewashed fra Scheepjes har blitt flittig brukt i året som har gått.
Det lekre sjalet Monsoon Stole ble laget i januar, romantiske heklede hjerter til Valentinsdagen i februar,
Shawlette - et mykt skjerfsjal ble laget i mars og det lekreste blomstersjal ble laget i februar

I mars overrasket jeg mammaen min med et fantastisk designersjal strikket og heklet i beige garn i mange kvaliteter. Gjett om hun ble overrasket....
 Etter å ha vært litt for ivrig i min garnjakt på beige garn fikk jeg igjen så mye garn at jeg fikk strikket meg en deilig kosegenser i april. Og jammen var det nok garn igjen til et blomstersjal som mamma fikk i julegave.
Og mens vi snakker om restegarn... jeg heklet meg denne varme og myke lua av alpakkagarnrester i januar 
I slutten av juni passerte bloggen min 100.000 sideklikk og jeg ga bort en fargeglad duk heklet i "African flowers". Og i mars ble noen gjenglemte ruter til en fargerik bag , også denne i "African flowers" 
Heklebrikker har jeg heklet noen av i året som har gått. Perfekte smågaver å gi bort.
Oppskriften på heklebrikkene er hentet fra bloggen Mjukdesign.
I mars kom jeg over en utrolig smart ide og laget meg en oversikt over garnlageret mitt. Denne har jeg brukt flittig i året som har gått.
Garnlageret vokser jevnt og trutt. Jeg benytter gjennomsiktige plastkasser med lokk til å oppbevare garnnøstene i. Praktisk med lokk ettersom jeg har katter som elsker garnnøster. Og når de er gjennomsiktige ser jeg kjapt hva slags garn som ligger oppi. Mine kasser er sortert i farger når jeg har mye av en farge (gult garn) eller i kvaliteter (bomull i en kasse, ull i en annen kasse). Kassene er også enkle å stable når de settes bort og enkle å ha på gulvet ved siden av godstolen når jeg holder på med et prosjekt.
 Nyttige hjelpemidler til blokking har det også blitt i år. Solid blokkeplate for ruter og blokkematter med praktiske blokkenåler er ordentlige godkjøp og de er stadig i bruk.
Til jul fikk jeg den lekre lilla mappa til å oppbevare heklenåler i, utrolig praktisk og i daglig bruk.

Tre håndarbeidsbøker er blitt innkjøpt i år. I tillegg har jeg lånt bunkevis med håndarbeidsbøker og blader på biblioteket. Det er viktig med inspirasjon!
Som alle andre ivrige garnavhengige har jeg også noen prosjekter som ikke er helt ferdige enda - såkalte UFOer. I april fikk jeg en stor garnpakke i posten og her var garn til to store prosjekter - et hekleteppe i Scheepjes sin CAL 2016 og et heklesjal fra Scheepjes sin CAL 2015. Ingen av disse er ferdige dessverre men det kommer nok. I august begynte jeg også på en heklet shorts til min datter, heller ikke ferdig, men heldigvis er det en liten stund til sommeren enda da...
Jeg er stor fan av Instagram og bruker denne daglig. Her finner jeg masse ideer og god inspirasjon, jeg følger mange flinke og kreative designere, får med meg de nyeste oppskriftene og bøkene og legger selvsagt ut en mengde bilder selv. Følg meg på instagram også da vel.... du finner meg under navnet @mariannsvingen ;-)
Og til dere som leser bloggen min jevnlig - vi blogges!!

7 kommentarer:

 1. Jeg lar meg imponere over både ideer og vakre produkter :-)) Og nydelige farger! Som jeg skulle ha valgt dem selv ;-D Fin uke!

  SvarSlett
 2. Det er så herlig å sette sammen farger, jeg skal også lage teppe, takk for titten

  SvarSlett
 3. Det er en nytelse å se. Blir så fascinert av hvordan du setter sammen farger og hvor dyktig håndverker du er.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. Fy søren! Du altså! Flinka:)
  Jeg har jo sett alt dette tidligere, men det er spesielt fint å se alt samlet. Flotte inspirerende bilder.
  Ønsker deg og dine en riktig god helg:)

  SvarSlett
 5. Hei! Er en stund siden alt dette ble lagt ut, men du så mye fint da ���� kom over denne siden da jeg søkte etter utstyr til utblokking av ruter og lurer da på hvor du har fått tak i den blokkeplaten? Er akkurat en sånn jeg er på jakt etter.

  SvarSlett
 6. Hei. Blokkeplaten er av merket Scheepjes og er kjøpt fra nettbutikken Hosjette men den er dessverre nedlagt nå. Forhandler av Scheepjes i Norge er nå Garnperler.no så du kan jo ta kontakt med dem for å høre om det er mulig å få tak i den til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, da får jeg sjekke ut det 👍😃

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...