søndag 7. september 2014

Hagehistorisk markedI dag har vi vært på Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård i Ringsaker.
Det var ordentlig morsomt og veldig inspirerende for to hagenybegynnere! Med masse boder fylt av historiske stauder, roser, grønnsaker, hageutstyr, hageklær, hagemøbler osv var det nok å se på.
Sveinhaug gård var en flott ramme med stort gårdstun, flott hovedbygning og stor gammel have. Været har også vært i godlynne i dag, 16 grader og overskyet er absolutt ikke dårlig i september.
Fuglekasser i keramikk


I et blomsterbed fant jeg selve froskeprinsen


FuglekasseboligblokkKunst i hagen


Disse var ordentlig lekre!


Oktoberbergknapp ble med oss hjem, utrolig flott på nært hold!


Vi har lenge tenkt på å kjøpe en humle av rett kjønn med de dekorative konglene (hunnkjønn), og det fant vi i dag hos Hesleberg Gartneri.


Ny plantespade i ordentlig kvalitet fant vi hos Vien Compagniet


Og verdens deiligste mykeste fleecegenser fra Garden Girl toppet dagen :-)

Det ble en kjempefin dag, vi kommer nok igjen neste år også! Anbefales! 

5 kommentarer:

 1. Ja det er et koselig sted. Det passet dessverre ikke for oss i år. Ser ut som du fikk med deg litt av hvert :) Hvilke planer har du for humlen (hva skal den klatre i?) Jeg Har forsøkt meg på å ta stiklinger, og hvis jeg lykkes må jeg (Magnar) lage klatrestativ. Jeg kunne tenkt meg noen frittstående.

  SvarSlett
 2. Denne humla blir nok stående ved klatreveggen på muren, men i framkant så den kan klatre bortover verandaoverbygget. Det står en espalier av armeringsjern og tre der, det fungerer utrolig bra på humle som snor seg rundt armeringsjernet på tur oppover. På den andre siden av sammen mur har vi en humle fra før (feil kjønn - null kongler) den har vokst enormt i sommer, opp hele veggen og bortover takbjelkene over murveggen, så den er vel godt over 6 m nå.
  På blogginnlegget om klatrevegger ser du nærbilde av humla som slynger seg fint oppover.
  Jeg har også lyst på noe frittstående neste år. Vi tenker på noe i tre (litt ala de klatretårnene på bildet lengre oppe her, bare høyere)
  Vi leker også med tanken på et klatretårn laget av armeringsjern og tre (noe ala espalierene på veggen som vi laget selv), vi får se hva vi får til.
  Lykke til med klatrestativprosjekt, du må la meg få se ferdig resultat.
  Og så vil jeg jo gjerne høre hvordan det får med stiklinger av humle, det er veldig interessent for meg også. Ha en fin dag på Hedmarken :-)

  SvarSlett
 3. Ved leilighetene ved Bryggeriet i Hamar er det satt opp flere humlestativer i smijern. Jeg har ikke klart å se om de er merket med produsent, men det skulle ikke forundre meg om det er et HamJern-produkt. De er skikkelige fine og elegante. Fant også noen stativer på en dansk side for ei stund siden, men jeg ser for meg at frakt- og kjøpekostnadene blir i overkant av det jeg vil betale. Jeg vil gjerne se bilder av stativene med kombinert armeringjern og tre, når/hvis dere lager slike! Jeg ønsker meg stativer som er fine både med og uten planter. Humlestilklingen mine tok jeg fra en plante som står langs en tursti. (Det så dessverre ikke ut som den har kongler.) Den hadde flere bladpar nedover stilken, og jeg klippet stilken av mellom bladparene og satte de i vann. Da fikk jeg plutselig 8 stiklinger. Planen er at det skal komme røtter i bladfestene. Vi får se om det går ... :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Si ifra om du kommer over noen fine til en akseptabel pris.
  Blir spennende med humlestiklingene, fungerer det skal jammen jeg prøve også. Planen er en pergola etterhvert og da passer det jo med mange humler klatrende oppover.

  SvarSlett
 5. Pergola med humle høres ut som en god plan. Stilig med forkjellige "rom" i hagen. Jeg har søkt litt rundt, og Garden Living selger frittstående stativer (obelisker) som jeg vurderer. Til humle er nok den største mest aktuell, mens de minste kanskje vil fungere bra for klematis etc. Vi får se hva det blir til. Noen ganger er det veldig lett å trykke bestill uten å ha tatt en skikkelig vurdering av behovet!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...