onsdag 3. september 2014

På kloss hold...Jeg elsker nærbilder av blomster! Det som fascinerer er fargene, kronbladene, støvbærerne og alle de små detaljene som vi ikke ser før vi bøyer oss nærmere. 
I løpet av sommeren har jeg tuslet rundt med mobilkameraet mitt (Samsung S4) og knipset og knipset. Og det har blitt ganske mange nærbilder av blomstrene i hagen min. 

Bildet ovenfor er av en squash hannblomst og fargen er jo helt nydelig! Og jammen er de forskjellige fra blomst til blomst også, se bare her, her er en til:


Her er noen av de andre blinkskuddene fra i sommer:


Rosa New Dawn


Rosa New Dawn


Rosa Rhapsody in Blue


Blomkarse


Blomkarse


Rosa Robusta


Hvit astilbe


Rosa Cosmos


Klematis The President


Klematis Rouge 

Har nå fått overta datterens gamle speilreflekskamera, og ser jo at det blir flotte bilder med det også. Men på nærbilder er det ikke så bra føler jeg, må nok en annen linse til har jeg skjønt.
En ting er ihvertall helt sikkert: til neste sommer blir det ordentlig macrolinse på speilreflekskameraet, for å ta nærbilder er kjempemorsomt!

3 kommentarer:

 1. Hei! Ja det er skikkelig moro å ta bilder! Etter at jeg oppdaget hvor mye finere bilder jeg får med min manns speilreflekskamera, har han nesten ikke fått brukt det selv:) Har også lyst til å finne mer ut av type linser til bruk for nærbilder. Kanskje julegavetips:) Du spurte om vi holder til i Nordbygda. Det har du helt rett i (jeg ble veldig imponert over at du kunne se det ut fra bildene), og jeg ble veldig nyssgjerrig på å høre hvilket sted du har vært mye på besøk!!

  SvarSlett
 2. Hei igjen! Nå har jeg snakket med min mann, Magnar, og han husker deg:) Når dere er i "gamle trakter" må dere gjerne stikke innom! Her har det skjedd en god del forandringer siden du var her sist.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :-)
   Å, så flott :-) jeg syntes jeg kjente meg igjen skjønner du :-) Det var endel av bildene som viste husene i forhold til fjøset og veien nedover mot Jønsrud, og åkrene med de spesielle bakketoppene og skogen bak. Jeg har mange lykkelige somrer hos oldemor på Ekrum :-)
   Du må hilse så mye til alle fra meg og tusen takk for invitasjonen, du skal ikke se bort i fra at vi kanskje tar oss en tur :-) Det har seg slik at min manns sønn, svigerdatter og to barnebarn bor i Nordbygda, så det hender vi er innom der.
   Ha en fortsatt fin kveld :-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...