tirsdag 2. september 2014

Hvorfor kattemynte må beskyttes mot katter....I hagen har vi kattemynte - til stor glede for husets katter.
De liker denne planta så godt at vi har måttet gjerde den inn for å beskytte den. I fjor klarte de faktisk å ta knekken på et eksemplar, de tygde og gnagde og sleikte og rullet seg oppå og til slutt var hele planta nesten død. Av denne planta har det i år bare kommet igjen to-tre små pjuskete blad.
Så da kattene igjen begynte å rulle seg i bedet på vårparten og småkranglet om kattemynta innså vi at vi måtte beskytte den om vi (og kattene) skulle ha noe glede av eksemplaret.


Løsningen var å flytte den ut av staudebedet (denne rullingen gikk jo også utover de andre plantene i bedet). Vi fant en fin plass på plenen, satte ned kattemynta, gjerdet den inn med hønsenetting og la en del flate steiner rundt.
I sommer har dette vært yndlingsplassen for både husets katter og nabokattene. De er virkelig helt i ekstase! Den lukter godt og smaker godt og steinene rundt er perfekte å rulle seg på (når de da ikke får rulle seg på selve planta...)
Jeg var så heldig å få feste en av kattenes ville begeistring for kattemynta på film. Så her ser dere hvorfor kattemynte må beskyttes mot katter...

 

4 kommentarer:

 1. Forunderlig fenomen! :-) Det må være noe kattene lukter som vi ikke kjenner, for jeg får overhodet ikke behov for å rulle meg i planten. Jeg lukter gjerne på den, men... ;-)
  Mine foreldres katt har forresten ikke vist noen type begeistring for kattemynte. Kanskje den rett og slett ikke bryr seg om blomster og bed? ;-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stein :-)
   Ja, dette er jo litt rart. Leste et sted at kattemynte innholder en slags olje som kattene ruser seg på. Men det var visst ikke alle katter som det funket på, så kanskje dine foreldres katt er en av dem det ikke funker på?

   Slett
 2. Katten vår har heldigvis ikke oppdaget/ vist interesse for kattemyntene mine. Jeg synes kattemynte fungerer bra som kantplante og har etter hvert fått mange. Kjempe fin plante :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Helt enig, det er en kjempefin plante. Heldig at din katt ikke har oppdaget den ennå, vi får håpe den ikke gjør det senere heller, da kan det bli litt rufsete i bedene dine ;-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...