fredag 5. september 2014

Ildkaprifol


Jammen rakk ildkaprifolen å blomstre før høsten kom!

I sommer var vi i Tønsberg og måtte selvfølgelig innom et av våre favorittgartnerier: BoGrønt Rom. Og der fant vi et flott eksemplar av Ildkaprifol "Dropmore Scarlet" som ble med hjem til Valdres. Hadde egentlig ikke tenkt at kaprifol gikk oppe hos oss, men med herdighetssone H6 skal nok dette gå bra.


Kaprifolen har fått plass på ene gavlveggen på drivhuset så den kommer litt i le, men samtidig i full sol. Da vi plantet den var noen av greinene nærmere 1,5 meter, nå har den blitt 2,5 meter med masse skudd og greiner. Det har også dukket opp endel blomsterknupper som vi har fulgt med argusøyne og håpet at de skulle rekke å springe ut så vi fikk se hva vi hadde kjøpt med oss hjem.


Knuppene har vært rødlillafarget, så vi var litt spente på fargen.

Med sommerværet og sola som kom i går fikk vi endelig se den i full blomst. Og visst var den nydelig :-)

Det står at den skal være orange, men jeg vil heller si at den er rødrosa utenpå og gulorange inni med gule støvbærere. Flott er den ihvertfall, selv om den ikke dufter!

 
Neste år blir det nok flere kaprifoler da det finnes flere slag. Kanskje noen med duft neste gang?

2 kommentarer:

  1. Jeg har også fått blikket opp for Kaprifolen. Det er jo så mange fine sorter. Plantet Dropmore Scarlet i år og den blomstrer som bare det nå. Nydelige farger. Din var veldig flott. Det er artig med disse "nyoppdagelsene" en stadig gjør på blomsterfronten.

    SvarSlett
  2. Helt enig! Kaprifol er en positiv nyoppdagelse :-)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...