torsdag 2. oktober 2014

Drømmen om en poppyfield


Jeg drømmer om en poppyfield i hagen.
Mengder av røde valmuer som vaier i vinden. Det nydeligste jeg vet.
Og så minner det meg om Danmark, der de har masse røde valmuer i kornåkrene sine. Valmuer gir meg ordentlig sommerfølelse.
Bildet ovenfor er tatt i en ekte poppyfield på en av våre ferieturer til Danmark

Claude Monet ,Poppies,© RMN-Grand Palais (Musée d'Orsay) / Hervé Lewandowski

Claude Monet har malt masse valmuer, dette er hans kjente maleri Poppy Field. Et nydelig maleri som jeg har beundret og drømt meg bort i lenge og det gir meg litt av den samme sommerfølelsen.


Men så var det dette med en egen valmueåker hjemme i hagen da. Tenk for en lykke det hadde vært. Det er bare det at det er litt langt igjen.
I et av bedene har jeg sibirvalmue og den røde varianten er helt perfekt. De er jo ikke så mange som en en hel åker enda, men de blomstrer villig fra tidlig vår til langt på høsten. Og de gir en deilig sommerfølelse, jeg kan sitte lenge ved bedet og bare drømme meg bort.


Jeg høstet frø i fjor, men glemte å så dem i våres. Heldigvis har noen av dem frøsodd seg selv, så nå har det dukket opp masse små babyvalmuer i bedet.
Har også kommet over ei frøpakke med kornvalmue, det er jo den "ekte", så kanskje er jeg litt nærmere drømmen neste sommer?

2 kommentarer:

  1. Ja valmuer er vakre! Det er bare synd at de flotteste står så kort tid. Men man skal ikke undervurdere sibirvalmuen. Den blomstrer hele sommeren og høsten. Jeg har sibirvalmuer i kjøkkenbedet sammen med blått og lilla. Det er fargesprakende. Dessverre ser det ut til at det er de gule som er mest villige, selv om det også dukker opp noen oransje og hvite her og der. Frøene du sådde - var de kun av røde blomster eller var et blanding?

    SvarSlett
  2. Det var en blanding. I fjor var det både gule og hvite også men i år mesteparten rød og noen få orange.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...