tirsdag 12. august 2014

Kosetepper

I kjølige sommerkvelder er det godt å ha et teppe å slenge rundt seg. 
I løpet av vinteren har jeg både strikket og heklet noen kosetepper og disse er i bruk sommer som vinter.

Etter å ha fått Arne og Carlos sin bok: "Håndarbeid fra hagen" fikk jeg lyst til å strikke ett restegarnspledd. Selv om teppet er stort tok det faktisk ikke så lang tid . Strikkingen er enkel, bare rette pinner som lager rillene, og man skifter farge ettersom garnnøstene blir tomme. Mitt teppe er strikket på pinne 2,5 i Vestlandsgarn og Østlandsgarn fra Gjestal. Dette er ullgarn så teppet ble ganske tungt, men veldig varmt og godt. Det perfekte teppet for kalde kvelder :-)En litt mer feminint teppe måtte jeg også ha da restegarnspleddet er litt maskulint i uttrykket. Så da var det fram med heklenål og mer ullgarn av samme typen. Nå valgte jeg en oppskrift fra Drops. Fargene her går i gult, rødt og grått, ordentlig gladfarger.
Ettersom jeg brukte mindre heklenålstørrelse og garntype enn det som var i oppskrifta, ble teppet litt lite oppdaget jeg før monteringen begynte. Så da ble løsningen å hekle flere ruter.
Jeg likte heller ikke så godt kanten i oppskrifta, så her lånte jeg en heklekant fra et annet teppe i et håndarbeidsblad lånt på biblioteket og tilpasset denne. Tilsammen ble teppet helt perfekt og riktig så feminint :-)
Hekleteppe nr 2 var egentlig min datters prosjekt og hun trengte litt hjelp av mamma for å få sluttført det. Lot meg ikke be to ganger, for hekletepper er kjempemorsomt.
Litt andre farger og mønster i dette teppet. Dette er fra en oppskrift fra Drops. Samme ullgarn som i teppene ovenfor og heklenål nr 3,5. 
Også her ble teppet litt lite og det ble lagt til flere lapper. Hun likte også kanten min bedre og jeg tilpasset den til hennes teppe også.

Blir nok noen flere tepper til vinteren, har planer om å sy et roseteppe/lappeteppe etter ide fra et bilde jeg så på en blogg. Men dette kommer jeg tilbake til etterhvert.
Imens koser vi oss i sene kjølige sommerkvelder med gode varme kosetepper :-)

2 kommentarer:

  1. Kjempefine tepper! Jeg synes alle tre var fine, på hver sin måte:)
    Gleder meg til å se flere av strikke/hekle prosjektene dine:)
    Ha en fin dag!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...