lørdag 16. august 2014

Vann i drivhuset
Endelig har vi fått "innlagt" vann i drivhuset!
Det er så greit å ha vann i drivhuset, spesielt nå i tomatsesongen går det mange liter vann om dagen. Vannkummen inneholder 90 liter vann som får stå til det er drivhustemperert. Plantene foretrekker temperert vann på føttene sine, samtidig så tilfører også vannkummen fuktighet i drivhuset.

Selve vannkummen er murt opp av rød murstein og er tilpasset en firkantet murerbøtte på 90 liter. Bakveggen er i hvit murstein og her har det nå kommet en vannkran. En ordentlig gammeldags nydelig messingkran. På baksiden av veggen kan vi så koble på vannslangen og vips så har vi "innlagt" vann.
Plutselig er det litt lettere å fylle opp vannkummen, og veldig pent ble det også :-)


4 kommentarer:

 1. Hei, den vannkranen var fin - hvor fikk du tak i den?

  SvarSlett
 2. Hei! Vil gjerne ha innlagt vann i mitt drivhus også, og jeg må si at løsningen deres var veldig fin. Hvordan har dere trekt vannet; er det via vanlig hageslange i bakken via uttak på huset eller har dere funnet en annen finurlig løsning? Prøver å gjøre det ordentlig men uten at det tar store penger vekk fra selve drivhuset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Vi bruker bare en vanlig hageslange, denne har uttak fra huset. Vi har også pumpe i elva som renner forbi her, men vannet herifra gir mye grønnalger i vannet så vi har sluttet å bruke dette. Lykke til med drivhusprosjektet ditt :-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...