søndag 27. september 2015

Hagens første stokkroser


Hagens store stolthet i disse dager er de tre stokkrosene som endelig har startet blomstringa. De tre plantene ble kjøpt i fjor sommer og plassert i sørveggen på drivhuset. Etter å ha vært bare blader i fjor var det veldig spennende å se at det raskt kom antydning til blomsterstander i sommer. Etterhvert kom det tydelige knupper, men du verden hvor lang tid det tok før knuppene ble til blomster! Heldigvis har det vært flott vær i høst så nå kan vi nyte de flotte blomstene. 
Overraskende var det også at det ble tre forskjellige farger på dem, de er nemlig kjøpt som to svarte og en hvit. Men knuppene på den siste var uten tvil rosarød og ikke svarte. 
Blomstene har blitt nydelig rosa og sammen med den elegante svartlilla og klassiske hvite er det et flott syn. Stokkroser minner oss om sommerferiene våre i Danmark og gir deilig sommerfølelse selv om høsten er her. Og stokkrosene er nok kommet for å bli i Valdreshagen, dette ga mersmak! 


Alcea rosea "Nigra"
Fargen er svartlilla, utrolig elegant og spesiell
I motlys blir de svartlilla blomstene nesten røde
Knuppene på disse er unektelig rosarød, men skulle iflg merkinga bli svarte....
men det gjør ingenting, for denne rosafargen var virkelig lekker!
Klassiske hvitt er også veldig lekkert
9 kommentarer:

 1. Jeg skjønner godt at disse ga mersmak! Stokkroser har jeg ikke forsøkt (ennå).

  SvarSlett
 2. Så flotte! Jeg likte den mørke veldig godt;)

  SvarSlett
 3. Nydelige stokkroser! Ja, har du først fått dem i hagen vil du aldri ønske å være uten dem:) Jeg hadde en del som sto noen år, men så ville de seg ikke mer. Sådde flere nye i år, som jeg er så spent på om kommer til neste år. Nyter av dine. Ha en fin uke.
  Jannicke

  SvarSlett
 4. Så flotte stokkrosene dine er. Ja, ventingen er lang fra knopp til blomst. Mine svarte er nesten avblomstret nå.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Ja, de er utrolig vakre. Skulle hatt en hekk. Sådde noen i fjor, og to av dem er begynt å blomstre nå. Siden det er så seint på året, tenkte jeg kanskje å skjære dem ned før de danner frø, så de muligens kan blomstre neste år.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 6. Så nydelige de er! Jeg sådde stokk roser for noen år siden og de blomstret i flere år, men plutselig så kom de ikke igjen. Jeg klipte de ned som Anne beskriver, men likevel kom de ikke igjen. De er vel to årige de akkurat som revebjeller. Flotte er de, og de svarte du viser har enn utrolig nydelig farge. Håper dine kommer igjen til neste år!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 7. Fantastisk vakre!
  Må ha flere av stokkroser...har doble for første gang iår,men disse mørke var jo bare helt utrolig:)
  Fin kveld til deg:)

  SvarSlett
 8. Stokkroser er vakre ! Og dette minner meg på om at jeg må få plantet ut de vi har frøsodd (frø fra Bornholm)
  Så de må gjøres denne uka.
  Nyt høsten :-)

  SvarSlett
 9. Utrolig flotte disse stokkrosene! Jeg sådde sorte stokkroser for mange år siden, men de ble så høye, rundt 250cm, og veltet bare i vinden, så jeg ga opp. Litt synd, for de er jo så nydelige. Likte veldig godt den hvite med grønt øye. Den har jeg ikke sett før.
  Ha en fin onsdag:-))

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...