mandag 21. september 2015

September i drivhuset


Det er langt ut i september og rent bortsett fra litt lavere temperaturer om natta er det ikke mye som tyder på at høsten har kommet. I hagen blomstrer både stauder og roser og gir masse hageglede fortsatt. I drivhuset har bladene på vindruene begynt å få litt høstfarger. Paprika og tomater er fortsatt grønne, ja dette med tomater har jeg tydeligvis ikke taket på. Jeg sådde tomater hele 6 uker tidligere i år, men det hjelper ingenting for tomatene er og blir grønne. Må nesten være noe jeg gjør galt for jeg ga jo bort tomatplanter til tre andre og de har høstet mengder av røde tomater lenge nå. Men alle kan ikke være flinke til alt, og det er masser av ting jeg virkelig får til så dette tar jeg ikke så tungt.
Det er deilig å sitte i drivhuset og bare kose seg. Kjenne den fuktige varmen, snuse inn den deilige duften og la blikket hvile på alle de små detaljene. Lytte til stillheten, tenke positive tanker og bare føle at energien kommer smygende. Bli med på en liten runde i drivhuset, vårt eget lille paradis ♥ 
8 kommentarer:

 1. Det ser bare så utrolig deilig ut meg eget drivhus (lysthus?) Vi har jo planer her også men de kanskje ikke realisert med en gang. Men kan jo glde oss :-)) Jeg vet ikke om det er noen trøst men jeg har også alltid endt opp med grønne tomater, og om noen få ble røde så var de pitte små uansett om det var bifftomat eller andre =O Men som du sier, vi har andre sterke sider! Fin uke!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Skjønner godt at drivhuset er et paradis. Mange vakre detaljer .
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Skjønner godt at du koser deg i drivhuset !
  Ellers, man kan ikke få til alt :-)
  Vi har så mye tomater i år at jeg knapt rekker og lage sauser og fryse ned, for mye og for lite....
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder! Her til deg er det ikke mye høst å spore nei:)
  For mange år siden hadde jeg tomater som bare ble grønne. De ble syltet ned på glass. Godt til kjøttretter.
  Ellers så kan en skjære ned hele planten, ta av alle bladene og henge de opp-ned i et varmt rom. Da trenger de ikke så mye lys.
  Eller du kan plukke de av, legge de i avispapir og la de ligge varmt. Da skal de vist modnes. Men dette har jeg aldri prøvd.
  Nå i år ble alle tomatene modne til meg, men det ble en veldig liten avling.
  Koselige detaljbilder fra hagen din!
  Fin uke:-))

  SvarSlett
 5. Heisan. Veldig fine drivhusbilder. Det er herlig med et slikt rom en kan trekke inn i og forlenge hagesesongen. Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 6. Hei. Gratulerer med fint drivhus! Vi prøver oss på noe lignende, men må bygge ut fra huset vårt, og da lurer vi på om plasttaket lager mye bråk når det regner for det vil måtte ligge under soverommet vårt. Hilsen Andreas

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-)
   Jo, du hører jo godt når regndråpene treffer taket, men det er koselige lyder synes vi :-)
   Vi har også slikt tak på den overbygde verandaen vår. Rett over ligger et soverom og ved siden av i første etasje ligger våres soverom. Hverken sønnen i 2 etg eller vi synes støyen er noe problem.
   Lykke til med drivhusprosjektet! :-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...