torsdag 3. september 2015

Pelargoniasommer


Ny dille denne sommeren er pelargoniadilla. I sommer har det bodd pelargonia både i drivhuset og på verandaen. De har vokst og blomstret og vært til stor glede hele sommeren.
 Det har vært veldig spennende å følge med på stiklingene jeg vant hos Marit med bloggen Marits hagekos og litt til. Av seks stiklinger har fire overlevd og tre av dem blomstrer. 
Fra min gode hagevenninne Marit i Volbu har jeg også fått to stiklinger og den ene har blomstret uavbrutt siden jeg fikk den.
Det ble også med en duftpelargonia hjem fra hagemessen, en pelargonia ble med fra Plantasjen og en pelargonia har jeg fått i overraskelsesgave av min mann.
Så med min ene overvintrende duftpelargonia har jeg nå hele ni pelargonia. Jeg koser meg med de flotte blomstrene, de fine bladene og den deilige duften på duftpelargoniaene. Og nå krysser jeg fingrene for at jeg klarer å overvintre dem. En ting er sikkert, neste sommer blir det nok enda flere av dem.


Navnløs hengepelargonia med nydelig rosafarge
Westdale Appleblossom


MårbackaNavnløs fra Botanisk hage
Richard Hodgeson
zonale Tango "Dark Red"

 
Sitrusduftende blader

Duftpelarginia "Charity" i midten med sine tofargede limegrønne blader


4 kommentarer:

 1. Så utrolig flotte Pelargonier!!! Kan ikke få for mange av de! Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 2. Nydelige pelargoniaene du har! Jeg hadde skikkelig dilla på de og fuchsia, men gikk til slutt lei pga. lus om vinteren. Hadde tilsammen over 100 stk. Nå har jeg ingen, men de stikker litt i hjertet når jeg ser dine. Spesielt de varigerte var jeg veldig glad i. Westdale Appleblossom var min favoritt :)
  God helg! :)

  SvarSlett
 3. Jeg har bare en pelsrgonium og den har ikke satt spesielt stor pris på årets sommer, men dine vsr jo lekre :-)) God helg!

  SvarSlett
 4. Jeg hadde mange før, men mange døde etter vinteren, så jeg sluttet å samle iallefall:) Du har sikkert sett denne bloggen:

  http://pelargoniumoasen.blogspot.no/

  Hun har utrolig mange til salgs og bytting. Tror hun hadde 360 eller noe sånt? Samt chili og tomater. Hadde jeg hatt mere plass, så skulle jeg hatt flere jeg også. Du har jo utrolig flotte pelliser! Og de med duftblader kan brukes i eplekaker mm.
  Ha en fin lørdag:-)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...