søndag 24. mai 2015

HelgeglederDet er langhelg og masse fritid som kan brukes på det jeg liker best, nemlig hage! Etter gårsdagens kraftige isende vindkuler har det nå blitt vindstille og øsende regn. Men hva gjør vel litt vind og regn for en som har tilbragt de siste fire månedene med nesa nedi bøkene? Jeg trekker på meg strømpebukser, fleecegenser, lange støvler og vind/vanntett jakke og piler ut det forteste jeg klarer.
Innimellom vindkulene i går fikk jeg temmet "Polstjärnan", som med sine tre meter lange grener kan være farlig å få i ansiktet. Nå er grenene forsvarlig bundet fast og klare for blomstring.
Jeg har også fått begynt på rosebedet foran verandaen, der er Namdalsrosa nå blitt passe uregjerlig og temmelig stor. Vekk med gamle dårlige greiner (ja, egentlig var jeg nok kanskje litt vel hard i klipa...men greinene vokser temmelig fort ut igjen heldigvis). Og opp med bøyler av armeringsjern som greinene på rosebusken ble festet mest mulig vannrett til. Jeg har fortsatt den overbevisningen at både buskroser og klatreroser leverer adskillig bedre blomsterflor når de bindes opp vannrett. Prøvde dette for første gang i fjor på "Polstjärnan" og det fungerte veldig bra synes jeg. Ideen er hentet fra mitt store hageforbilde Claus Dalby og han vet hva han driver med, har du sett bildene fra hans rosehage glemmer du det aldri. 
I det samme rosebedet står også 5 stk Fantin Latour. De har såvidt begynt å komme med blader og nå står de for tur til både klipp og oppbinding. Det får bli en annen dag.
For i dagens regnvær har jeg kjempet med rosekvister dekket av sylskarpe torner og fått fjernet et helt trillebårlass med visne roseblader fra i fjor. Oppskrapet, sliten og klissvåt var det godt å komme inn igjen til en varm dusj og deilig sjokoladekake. For vi har nemlig en jubilant i helga, vår mellomste datter ble 19 år i går og ville feire dagen hjemme hos mamma og pappa. Sånt gleder et mammahjerte ♥

En del av frøplantene er nå flyttet ut i drivhuset, tomatene og paprikaen får være inne en stund til. Rosene foran drivhuset er kommet godt i gang. Flammentanz ble plantet i fjor og kommer nok med sine første blomster i år.
"Polstjärnan" er temmet for sesongen, her må det nok opp flere klatrestativer så hele veggen blir dekket. Foran ses rosebedene der de fleste rosene nå har fått store blader og er godt i gang. Kanadiske Louise Bugnet viser faktisk antydning til knupper allerede...
Fra rosebedet foran verandaen. Bakerst ses Namdalsrosa, i midten de fem Fantin Latour med sine lange greiner fra fjoråret på godt over 1,5 meter og fremst står en liten to år gammel Namdalsrose.
 Alle rosene har fått en real dæsj med kugjødselkompost som kickstart for sommersesongen.
Namdalsrosa (Williams Double Yellow) har fått masse flotte blad allerede. Den er en av de tidligste til å blomstre, så snart dukker nok blomsterknuppene opp her også
Pause i drivhuset med kaffe og lesestoff mens regnet trommer på taket. Det er viktig med godt utstyr når man skal slåss med rosebusker, disse rosehanskene holder selv de skarpeste torner ute. Ny termokopp med teksten "Hele verden mangler blomster" fra danske Poul Pava/Aida er et nyinnkjøp jeg er veldig godt fornøyd med. 
 Sirikitt er gjerne med på kaffepause i drivhuset
 Hva er vel mer beroligende enn en sovende katt?
 Vindruene i drivhuset er blitt riktig så frodige
Cosmosene jeg fikk av min mann blomstrer uavbrutt og lyser opp i drivhuset. Litt for kaldt for dem ute ennå dessverre.
Sabina vil gjerne ut i regnet igjen
Rosa roser til vår egen Valdresprinsesse som i år er russ og tok seg tid til et helgebesøk hos mamma og pappa.

Da ønsker jeg dere en fortsatt fin pinsehelg :-)

Jeg deler mine helgegleder på bloggen til Vivishagerom,
 klikk på bildet nedenfor for flere blogginnlegg med koselige helgegleder


7 kommentarer:

 1. Så flott!
  Dette veksthuset ditt er jo en skatt..herlig for både mennesker og puser og være der:)
  Nå håper vi på varme!
  God helg videre:)

  SvarSlett
 2. Takk for titten i hagen din! Det er så gøy å se, og tenk hvor fint det blir der når alle plantene står i blomst!
  Gleder meg!!☺

  SvarSlett
 3. Hei
  Det høres ut som at vi klær oss likt, når vi er ute i hagen. Jeg har også hatt masse klær på meg i dag, for det var merkbart kjøligere enn det vi hadde i går. Men det er jo kos å jobbe i hagen, og særlig når vi har noen ekstra fridager, så her det herlig å kunne gjøre noe som gleder oss.
  Tusen takk for en koselig og frodig helgeglede. Ønsker deg en fortsatt fin pinsehelg.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Jeg har også ei polarstjerne som trenger ei runde med saksa og oppbinding. Må bare få satt opp et stativ (det var planen i fjor også). Skal forsøke samme metode som deg og Claus. Har sett at han anbefaler det. Deilig å drive på i hagen. Jeg har også kost meg der i dag. Vi har også bursdagsbarn i helga (faktisk to), så i morgen blir det mer kake, og forhåpentligvis også litt mer hagetid:)

  SvarSlett
 5. Da er det deilig å komme ut, tenker jeg! Nydelig drivhus :)

  SvarSlett
 6. Skikkelig flott pusekatt du har :-)) Ikke ulik vår Lutten? Jeg bare elsker det drivhuset ditt! Skikkelig personlighet og sjarme i bøtter og spann! Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 7. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...