mandag 25. mai 2015

Oppbinding av buskroser


På ekte Claus Dalby vis har jeg i dag bundet opp mine fem buskroser Fantin Latour for å få en enda rikere blomstring. Ved å binde greinene vannrett vil det komme blomster på alle skuddene og ikke bare toppskuddene. 
Det var litt av en jobb, men jeg er helt sikker på at rosene vil belønne oss rikelig til sommeren med en overdådig blomstring. Sikkerhetsbeskyttelse i form av rosehansker, tykk jakke og støvler måtte til, for disse rosebuskenes store skarpe torner er ikke noe å spøke med.
Sju buer av armeringsjern er plassert mellom rosene og så er alle greinene bundet opp til disse så greinene blir mest mulig vannrett. Greinene går på kryss og tvers, og litt ettersom hvilken retning greinene vokser ble de festet til nærmeste bue. Samtidig passet vi på å ta vårklippen av buskene også, bare toppene ned til nærmeste nye skudd ble tatt av. Disse rosene blomstrer på fjorårsskudd så her gjelder det å ikke klippe for mye.
Sluttresultatet med buene ble flott og faktisk litt elegant også, jeg er veldig fornøyd. Det blir veldig spennende å se resultatet når alle skuddene skyter til værs og rosebuskene dekkes av sine flotte rosa fylte velduftende blomster.  Fra fjorårets flotte roseblomstring

7 kommentarer:

 1. Hei. Så spennende. Dette har jeg ikke hørt om før. Gjelder det alle buskroser, eller er det bare en spesiell type av dem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan brukes på alle buskroser med lange bøyelige greiner

   Slett
 2. Så fin den rosen var da! Det så ut til å være litt av en jobb du har gjort for å binde den opp ja! Håper du blir rikelig belønnet i løpet av sommeren :)

  SvarSlett
 3. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  SvarSlett
 4. Wow for en jobb, jeg så det programmet han bant rosene ned.
  Det blir artig å se resultatet på dine roser, du viser vel bilder av rosene ute på sommeren,,litt nysgjerrig vet du he he,,
  God onsdag til deg.

  SvarSlett
 5. Håper det vil belønnes med rikelig blomstring! Jeg bruker og armeringsjern til rosene, men bare til oppstøtting. Får følge med deg og se om det blir resultater:) Flott rose!
  Ha en fin onsdag:-)

  SvarSlett
 6. Jeg har også prøvd det, med hell, men det ble ikke så stilig som hos deg.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...