torsdag 7. mai 2015

Jippi! Vindruer i farta!


Det har vært tydelige skudd på vindrueplantene våre lenge og de har tydelig vokst fra dag til dag. Stor var overraskelsen da vi oppdaget at inni bladene er det faktisk blomsterstander som skal bli til vindrueklaser!
Vi plantet de to vindrueplantene i drivhuset i fjor sommer, HER kan du lese mer om hvordan vi gjorde det. Dette er amerikanske vindruer av sorten Vitis "Petit Jewel" og Vitis "Sommerset Seedles". Begge sortene skal være gode spisedruer. De tåler ned i minus 30-35 grader, så det skulle gå bra her i Valdres.
Etter oppskriften skal bare en vindrueklase beholdes det første året, men en liten smak blir det jo. I fjor sommer vokste de nesten 2,5 meter, og det skal bli spennende å se hvor langt de strekker seg i sommer. Vi håper at de etterhvert skal dekke drivhustaket med sine flotte frodige blad.
Vindruene er plantet nede i drivhusgulvet etter alle kunstens regler og sideskuddene ble fjernet for at stammen skulle bli kraftig. I vinter har de overvintret i uoppvarmet drivhus, men fra 1 april har de hatt det frostfritt. De har vært godt innpakket med glava oppå jorden rundt stammen og permanent isolering på innsiden av ringmuren. Og nå blir vi altså belønnet for strevet. Dette blir kjempespennende!

"Sommerset Seedles" - her er det blomsterstander i alle skuddene


"Petit Jewel" - her er det ingen blomsterstander ennå, men store blader

5 kommentarer:

 1. Det er en god følelse når en får til planter :-) Regner med at det er mye kaldere hos dere enn her vi bor.
  Hos oss har en drue og et fikentre har overvintret ute for første gang i år, og begge har klar seg bra. Mange små fikenknopper allerede.
  Kos deg med druene, og du er flink hvis du bare lar det bli en klase !!
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
 2. Så spennende!! Min har fått flere stoooore blader, men jeg har jo ikke peiling på hvordan jeg skal stelle den så jeg får nok kose meg med bildene dine....hihi...

  SvarSlett
 3. Så morsomt! Jeg har min ute, og den kommer igjen på 15.året. Men jeg har måttet fjerne villvinen så den ikke ble kvalt. Jeg får nok ikke druer på min, men den er veldig dekorativ i bladene også.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Så gøy med vindruer=) Blir artig å se hvor mange det blir. God helg=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Så moro at dere har klart å overvintre vindruene. Skjønner godt at du er fornøyd! Tenk å spise egenproduserte druer

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...