torsdag 23. juli 2015

Corylus - en sjelden rose i norske hager


I rosehagen finnes en litt sjelden rose, nemlig Corylus (Hazel Le Rougetel). Dette er en engelsk buskrose, en nitida hybrid fra 1988. Bladene er slanke, flikete og blanke, noe den tydelig har etter opphavet rosa Nitida (navnet henspiller på det skinnende blanke bladverket). At bladene i tillegg er rynkete har den etter det andre opphavet som er rosa Rugosa.
De enkle blomstene er store (7-8 cm) og rosafarget med tydelige støvbærere i gult som blir gyllenbrune etter hvert. Litt villrosepreget, silkeaktig og rufsete i formen og med god duft. Rosebusken blomstrer i omtrent en måned, får røde nyper og vakre høstfarger og kan bli opptil 150 cm høy.
Vårt eksemplar av rosebusken ble innkjøpt i fjor fra roseeksperten Dag Lyngar som hadde fått en stikling av denne spesielle rosa fra en dame i England. Sannsynligvis finnes det ikke særlig mange eksemplarer av denne i Norge, noe vi synes er litt artig :-)
Akkurat nå blomstrer rosebusken livlig til stor glede for oss og jeg måtte jo bare vise dere denne lille sjeldne skjønnheten.






De avlange roseknuppene er langt mørkere i fargen enn selve blomsten
Lekkert skinnende blankt bladverk

Akkurat utsprunget og i full sol er støvbærerne lekkert gule. Her i selskap med praktryllik

4 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av en vakker rose !
  Nyt den i dagene framover :-))

  SvarSlett
 2. Så moro å ha en rose som ikke mange har. Jeg synes den passet godt sammen med praktryllik. God sommer til dere også. I morgen reiser vi hjem etter 1 1/2 uke på tur, og jeg gleder meg til å se hvordan det står til i drivhuset og hagen.

  SvarSlett
 3. Så lekker rose! Den var spesiell med de blanke bladene :)

  God helg!

  SvarSlett
 4. Stillinger er bare en fantastisk måte å formere roser på. Det er så spennende!!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...