onsdag 24. juni 2015

Klematis "Multi Blue" - og lus i rosenes paradis!


Klematisen "Multi Blue" har begynt blomstringen og jammen er den lekker. Med sin nydelig blåfarge og store doble blomster ble den raskt gjenstand for kameralinsa i dag, så her kommer et lite bildedryss.
Det er trøbbel i rosenes paradis, jeg har oppdaget store mengder med lus. Det er nesten så jeg tror det kan ha noe med været i år å gjøre? Det er så mye at nå hjelper det ikke å bare klemme lusene ihjel, derfor måtte jeg i dag fram med grønnsåpevannet. Med både klemming og grønnsåpe ble de angrepne rosene både rene og pene og ingen lus var å se da rosene hadde tørket.
Med ny grønnsåpebehandling om en ukes tid tenker jeg at vi er kvitt plageåndene.


 Uæææ, både store og små lus...
 Her holder det ikke med å bare klemme lusene, her må det nok sterkere "lut" til
 Grundig dusjing med grønnsåpevann og klemming samtidig pleier å gjøre susen
 Grønnsåpevann på trykksprøyte gjør det enkelt å dusje de angrepne rosene
 Voila! Alle lusene er borte
Da er vi klare for roseblomstring

4 kommentarer:

 1. Jeg kjøpte Multiblue i vår, men når den sprang ut her om dagen var den slett ikke multi, nei... Irriterende... ;))
  Jeg får heller nyte dine vakre bilder, og heller få kjøpt den på ny i blomst, så jeg ser at den er fylt. Masse lus her også, så det har kanskje noe med været å gjøre ja...

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Det var jammen en lekker klematis! Det er først det siste året at det har kommet klematis hit i særlig grad, og nå gleder jeg meg til å se de blomstre! De er utrolig flotte (dersom man får de til). Siden jeg nå har plantet flere med høy herdighet, har jeg trua:) Bra du fiksa lusproblemet! Fin dag til deg!

  SvarSlett
 3. Nydelig Clematis, og det er jo så herlig når dem blomstrer. Lusene kniper jeg, enn så lenge, men det er mye i år, så kanskje jeg må frem med grønnsåpe jeg også.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Ja, den er riktig lekker 'Mulit Blue'. Mine knopper står og strutter, snart klare til å sprette ut i all sin prakt. Mye lus på rosene mine også i år. Støtter din vær-teori. Godt det finnes grønnsåpe:)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...