tirsdag 9. juni 2015

Koreabronseblad - ny favoritt i skyggebedet


Det dukker stadig opp nye skudd i skyggebedet. Små og store hostablader folder seg sakte ut, de er litt sånn "slowstartere". Og enda er det et par planter som ikke har dukket opp, deriblant flikbronsebladet (rodgersia pinnata). Skal tro om den kommer opp igjen?
Lengst av alle plantene i bedet har den nye favoritten Koreabronseblad (rodgersia podophylla) kommet. Med store praktfulle bronsefargede blader, de er så lekre! Planten ble kjøpt i fjorsommer, et ordentlig impulskjøp, men har raskt seilt opp til å bli en favoritt.
I fjor var bladene mørkegrønne, noe de visst skal bli etterhvert utover sommeren i år også.
Men akkurat nå nyter jeg de utrolig lekre fargene på denne flotte skyggeplanta.


5 kommentarer:

 1. Ja, de er kjempefine! Jeg har den og en annen sort her, og liker de veldig godt. De kan sette sideskudd som kan dukke opp mange andre plasser bare så du vet om det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes nesten det er litt morsomt med sideskudd jeg da, kanskje de kan brukes til flere planter?

   Slett
 2. Hmm, jeg har også en slik, men mon tro om den står plassert feil. Jeg har hatt den i mange år, men har enda til gode å bli særlig imponert over de få "strantene" som kommer opp. Hvor mye skygge har din? Jeg har dårlig med skyggebed, så jeg vet ikke hvor jeg skal flytte den. Er enig i at din er fin:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Min plante får nok litt sol først på morgenen, men ligger i skygge resten av dagen. Ser i hvert fall ut til at denne trives :-)

   Slett
 3. Hei! Jeg synes den er veldig dekorativ. Fikk for noen år siden en liten avlegger. Nå tar den ganske stor plass.. Den står sammen med Astilboides tabularis, parasollblad som har lysegrønne store blader. Begge er skyggeplanter.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...