torsdag 11. juni 2015

Spennende pakker i posten


Denne uka har det dukket opp tre spennende pakker i postkassa. 
På mandag fikk jeg pakke fra Turid med bloggen Tuaihagen og huset. Pakken inneholdt vottene jeg var så heldig å vinne på hennes Gibort. Nydelige ullvotter i lekre farger, nesten så jeg gleder meg til høsten allerede. Tusen takk, Turid!


Onsdag kom det jammen to pakker på samme dag.
Den ene pakka var plantebestillingen jeg hadde gjort hos Langangen Planteskole. Godt innpakket i avispapir med håndskrevne merkelapper dukket den ene planta etter den andre opp. Hele 11 planter hadde jeg bestilt og alle så flotte ut ved ankomst. I dag har jeg fått plantet ut nesten alle, blir spennende å se hvordan de blir. Noen av geranium-plantene hadde fått blomster allerede og jeg må innrømme at her var det kjærlighet ved første blikk! For meg som har vokst opp i en fjelldal med viltvoksende blå storkenebb er det en helt ny verden med staude-storkenebb i hagen. Fargene er helt utrolig flotte og blomstene veldig elegante, jeg kan nesten ikke vente til de har vokst seg store.


Her er plantene jeg bestilte: astrantia major “rosensifonie”, Clematis Alpina, Clematis recta, Geranium sanguineum , Geranium phaeum, Geranium phaeum “Samobor”, Geranium himalayensis “Pleniflora”, Hieracium aurantiacum, Lamium maculatum, Lamprocapnos spectabilis “Alba”, Veronica spicata “Rotfuchs”, 

 Geranium phaeum
Geranium himalayensis “Pleniflora”
Geranium phaeum “Samobor”

Pakke nummer to denne dagen inneholdt rosestiklinger fra Dag Lyngar (en av Norges fremste roseeksperter). Han trengte adoptivforeldre til endel av sine stiklinger og vi meldte oss sporenstreks. Hele ti flotte stiklinger var i pakka. Nå skal de pottes om og etterhvert bli til flotte rotekte rosebusker. Dette blir ordentlig spennende!
Stiklingene er av følgende roser:  Constance Spry, Dags Rugosa, Gul Balsgård, Hybrida, Morden Centennial, Martin Frobisher, Therese Bugnet, Venusta Pendula, Turbo og Wasagaming.
Alle disse rosene er hardføre og skal kunne trives godt her i Valdres.

4 kommentarer:

 1. Så mange spennende pakker du har fått i det siste! Jeg var også heldig å vinne et par votter fra Turid, så der var vi begge heldige! Votter får en ikke nok av :)
  Spennende med rosestiklingene dine. Jeg har aldri prøvd å stikke stiklinger av roser noen gang. Constance Spry har jeg fra før, og det kunne jo vært moro å lage flere av den.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Oi, her har du fått deg mye vakkert! Det er skikkelig spennende å åpne "plantepost", særlig av forhandlere man ikke har prøvd før. Jeg ble også godt fornøyd med mine planter. Det er absolutt et sted jeg kan handlere flere ganger. Jeg kjenner igjen flere av rosenavnene som navn jeg en gang lurte på å skaffe meg, men som foreløpig ikke har blitt noe av. Hvis de trives hos deg, gjør de det kanskje her også? Jeg har egentlig ikke hatt så hell med roser (og det er sikkert min egen feil). God helg, og kos deg med plantene :)

  SvarSlett
 3. Oi, begivenhetsrik uke :) Fint du likte vottene. Gleder meg til å får jevnlige rapporter på rosenstiklingene. Ha ei finfin helg.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar til meg, det synes jeg er koselig :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...